En Sıcak Konular

Poyrazköy kazısındaki şok irtibat

3 Şubat 2010 14:52 tsi
''Ergenekon Terör Örgütü'' soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin iddianamede ilginç detaylar yer alıyor.

Poyrazköy davasının tutuklu sanıklarından Deniz Binbaşı Erme Onat'ın, Poyrazköy Keçilik mevkisinde 21 Nisan 2009 tarihinde askeri mühimmatın çıkarılmasından hemen sonra olay mahalline gittiği, 21 Nisan gecesi kazılarda bulunan mühimmat ile ilgili tutuklu sanıklar Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve Emekli Yarbay Ercan Kireçtepe ile yüzyüze görüşmek üzere irtibat kurduğu ortaya çıktı.

Deniz Binbaşı Erme Onat, kazılarda ele geçirilen mühimmatın ardından evindeki suç teşkil eden malzemeleri ortadan kaldırmış. Erme Onat, kazılardan bir gün sonra evinin aranması üzerine kendisini arayan Ali Türkşen'e, “Temiz. Bir şey yok” demiş.

ERME ONAT, KAZILAR BAŞLADIĞINDA OLAY YERİNE GİTMİŞ!
Ergenekon soruşturması firari sanığı olan Bedrettin Dalan'a ait olan Beykoz İlçesi Poyraz Köyü Keçilik Mevkii 138 ada/parsel içerisinde binaları olan tarla ve bahçe ile çevresinde 21 Nisan 2009 tarihinde yapılan kazı çalışmaları neticesinde; 10 adet lav silahı, 10 adet el bombası, 30 adet sis bombası, 3 adet gösteri bombası, 500 gr c4 patlayıcı, 550 adet mermi ve 14 adet aydınlatma fişeği ele geçirilmişti.

Erme Onat, Ergenekon savcılarının söz konusu mühimmatla ilgili sorusuna; ele geçen mühimmat ile ilgili mühimmatın çıkarılmasından hemen sonra olay mahalline kendisinin de gittiğini, ama olay yerine mühimmatı kendisinin gömmediğini, böyle bir mühimmattan daha önce haberinin olmadığını söyledi.

“DİKKAT EFENDİM” UYARISI YAPMIŞ
Askeri mühimmatla ilgili olay yerinde bilgiler toplayan Erme Onat, aynı günün akşamında Ali Türkşen ve Ercan Kireçtepe ile görüşmüş.

İddianamede; Erme Onat'ın; 21 Nisan 2009 saat: 22.20 tarihinde Ali Türkşen ile yaptığı telefon görüşmesinde; “...Erme Onat'ın "Dikkat efendim" dediği, (…) Ali Türkşen'in "Ercan Kirektepe'nin telefonu var mı sende?" dediği, Erme Onat'ın "Var efendim ee beş var ee bis ee sizi ben arayayım mı yada mesaj atim mi yoldayım şimdi" dediği, Ali Türkşen'in "Hı tamam ya bi ben bir şey yap yani bana" dediği, Erme Onat'ın "Anlaşıldı" dediği, Ali Türkşen'in "Ercan ile konuşmam lazım benim" dediği, Erme Onat'ın "Anlaşıldı efendim isterseniz onu arayayım sizi arasın" dediği yer alıyor.

EVİ ARANIRKEN BİLGİ VERMİŞ
Erme Onat, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şubesi'nin evini aranması üzerine Ali Türkşen'i aramış ve kendisine evinin temiz olduğu söylemiş.

İddianamede, Erme Onat'ın, 22 Nisan 2009 saat: 08.36 tarihinde Ali Türkşen ile yaptığı telefon görüşmesinde; “...Erme Onat'ın "Komutanım bir haber vermek için aradım da sadece" (…) "Ee Terör le mücadeleden aradılar" (…) Benim evimin önündelermiş" (…) "Hıh benim evin önündelermiş" (…) "Ee eve gidiyorum ben bir haber verim dedim size bilginiz olsun" dediği, Ali Türkşen'in "Senin evin önündelermiş" dediği, Erme Onat'ın "Evet" dediği, Ali Türkşen'in "NEDİR DURUM" dediği, Erme Onat'ın "TEMİZ. BİRŞEY YOK" dediği, Ali Türkşen'in "BİR ŞEY YOK TAMAM PEKİ HADİ KOLAY GELSİN" dediği yer alıyor.

“ÖRGÜTSEL İLİŞKİ VAR, EVİN TEMİZ OLDUĞUNU DUYUNCA YAŞADIĞI RAHATLIK ÖNEMLİ AYRINTI”
Poyrazköy iddianamesini hazırlayan Ercan Şafak ve Murat Yönder, Deniz Binbaşı Erme Onat'ın Poyrazköy'de yapılan kazılarda bulunan mühimmat ile ilgili şüpheliler Ali Türkşen ve Ercan Kireçtepe ile yüzyüze görüşmek üzere irtibat kurmaları dikkat çekici olduğu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“22.04.2009 tarihli (Tape No: 5692) telefon görüşmesinde, şüpheli Erme ONAT'ın şüpheli Ali Türkşen'i arayarak Emniyet görevlilerinin evinde arama yapması ile ilgili olarak konuştuklarında, şüpheli Ali Türkşen'in sorması üzerine evinin Erme'nin "TEMİZ” şeklinde cevap vermesi bir yandan evinde bulunan muhtemel delillerin yok edildiğini ortaya koyarken bir taraftan da şüpheli Ali İle Erme arasındaki ilişkinin normal bir iş ilişkisi dışında örgütsel bir ilişki olduğunu ispatlamaktadır. Bu konuşmada, şüpheli Ali'nin şüpheli Erme'nin evinde bir delil bulunması ihtimalinden dolayı yaşadığı tereddüt ve evin "TEMİZ" olduğunu duyunca yaşadığı rahatlık altı özenle çizilmesi gereken bir ayrıntıdır. Bu görüşmeden şüphelilerin mevcut şuç delillerinin ele geçmemesi açısından gereken tedbirleri aldıkları ve delilleri yok ettikleri veya başka bir yere sakladıkları anlaşılmaktadır.”

VAKİT 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs