En Sıcak Konular

İstanbul'un KAR raporu

3 Şubat 2010 10:45 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince karla mücadele çalışmaları kapsamında, 4 bin 901 ton tuz ve 183 ton solüsyon kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kenti dün öğle saatlerinden itibaren etkisi altına alan kar yağışı, gece yarısından sonra tipiye dönüşerek sabaha kadar sürdü. Avrupa yakasında başlayan kar yağışı, Haramidere, Beylikdüzü, Başakşehir ve Halkalı bölgelerinde etkili oldu.

Kar yağışı, saat 20.00'den sonra kentin Anadolu yakasında yoğunlaşarak Kartal, Ümraniye, Şile, Çavuşbaşı, TEM Çakmak mevkisinde tipi şeklinde yağdı. Zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların yolda kalması nedeniyle trafik akışında aksaklıklar yaşandı.

Kar yağışının yoğun etkili olduğu bölgelerde kayan araçlar nedeniyle meydana gelen hasarlı trafik kazaları ulaşımı etkiledi.

Belediye ekiplerince açılan yollar, tipi nedeniyle tekrar kapandı. Avrupa yakasından, Anadolu yakasına takviye kürüme ve tuz serpme ekipleri sevk edildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, şiddetli kar yağışı, öğle saatlerinde İstanbul'u terk edecek.

Gece yarısına doğru, sıcaklığın düşmesi nedeniyle yollarda buzlanma ve don meydana gelmesi bekleniyor.
Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, 3 bin 619 personel, 884 araç ile sabaha kadar kötü hava koşullarıyla mücadele etti.

Sabah saatlerinde kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çevre yolları ve şehir içi trafikte olağan akış yaşandı.

Çalışmalarda, sabaha kadar 4 bin 901 ton tuz, 183 ton solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine ise 114 ton tuz verildi.

Üst geçitler, ibadethane, hastane, otobüs durakları, metrobüs yolu ve üst geçitler, vapur iskelelerinde de temizlik çalışmaları yapıldı.

Topkapı-Sultançiftliği hattında 4 tramvay aracı 15 dakika aralıklarla çalıştırılarak, raylarda donma ve kar birikmesi önlendi.

Fırtına nedeniyle çeşitli semtlerde devrilen 7 ağaç, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı.

Öte yandan, sokakta yaşayan 154 vatandaş, Alibeyköy Tevfik Aydemir Spor Salonu'nda misafir ediliyor. Bu vatandaşların banyo, tıraş, sağlık kontrolü, giyim gibi ihtiyaçları karşılanıyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ömerli Barajı'nın kapakları açıldı. İstanbul'da lodosun etkisiyle eriyen kar ve devam eden yağışlar sebebiyle serbest akışlı olan Ömerli Barajı'nda su miktarı, son 36 yılın en yüksek debisine ulaştı.

Dere yatağına deşarj olan su, yağışların etkisine göre daha da artacağından Riva Deresi yatağı boyunca Ömerli ile Çayırağzı Mahallesi arasında kalan yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlara dün akşam su taşkını uyarısı yapıldı. 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs