eksen kayıyor | " /> eksen kayıyor | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de eksen kayıyor

3 Şubat 2010 09:44 tsi
CHP'de eksen kayıyor
Çarşaf açılımı ile muhafazakar tabana mesaj veren CHP lideri Deniz Baykal, kalp damarına stent takılan Cüppeli Ahmet Hoca'yı telefonla arayarak 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

CHP'de 'sağa dönüş' hızlanıyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de sol öldü, sağa dönüyoruz' açıklamasından sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 3 ay önce kalp damarına stent takılan İsmail Ağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü'yü (Cüppeli Ahmet Hoca) arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu ortaya çıktı. Cemaatlere karşı sert duruşuyla bilinen CHP lideri Deniz Baykal'ın bu jesti "CHP'nin Çarşamba açılımı' açılımı olarak yorumlandı. CHP 29 Mart yerel seçimlerinden önce de çarşaf açılımını gerçekleştirmiş, ancak seçimlerden sonra rafa kaldırmıştı. Baykal, çarşaf ve türbanlı kadınlara parti rozeti takarak, tüm kesimlerin partisi olduklarının mesajını vermişti.

SOL ÖLDÜ SAĞA GİDİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ODTÜ Mezunlar Derneği'nin düzenlediği bir etkinlikte yaptığı açıklamada da Türkiye'de solun öldüğünü ve sağa hareket ettiklerini söylemişti. Siyasi parti için başarı kriterinin iktidara gelmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun için de siyasi parti üyelerinin militanlaşması gerektiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de CHP dışındaki sol öldü. Sol yok, sağımız güçlü bu yüzden sağa doğru gidiyoruz. Çünkü oy alacağız, kimden alacağız' diye konuştu.

Çarşaftan sonra Çarşamba açılımı

Deniz Baykal, CHP 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde de partisinin Eyüp ilçe teşkilatında bazı çarşaflı vatandaşların basın önünde partiye katılım töreninde katılmış ve kameralar önünde kadınlara CHP rozeti takmıştı. CHP lideri, Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir'i de de yerel seçimlerde AK Parti'nin kalelerinden Sultanbeyli İlçesi'nde belediye başkan adayı olarak gösterilmişti.

yenişafak



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs