En Sıcak Konular

Esat Canan BDP'den dışlandı

3 Şubat 2010 08:50 tsi
Üç ay önce 'açılım' çerçevesinde DTP Parti Meclisi'ne seçilen eski CHP'li Esat Canan, kısa sürede dışlandı.

Bunun sebebi de yine 'açılım' oldu. PKK'lıların DTP'liler tarafından Habur'da karşılanma biçimini eleştiren Canan, yeni BDP yönetimince tasfiye edildi.

DTP'nin kapatılmasından kısa süre önce yoğun ısrarlar sonucu partiye üye yapılan ve Parti Meclisi'ne (PM) alınan eski CHP Milletvekili Esat Canan, BDP'nin önceki gün yapılan kongresinde listede yer bulamadı. Ahmet Türk'ün ısrarıyla alınıp 3 ay içinde dışlanmasına anlam veremeyen Canan, "Demek ki partinin demokrasi anlayışı beni taşıyacak kadar geniş değil." dedi. Canan, Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların Habur Sınır Kapısı'ndaki karşılanma şeklini eleştirmişti.

DTP'nin geçen yıl kendisini partiye almasını bir açılım olarak lanse ettiğini hatırlatan Canan, "Davet ediyorsunuz ama iki ay içinde emekli ediyorsunuz; bu nasıl bir açılım anlamadım. Zannediyorum, parti benim gibi düşünen insanlarla beraber olacak düzeye henüz gelemedi." değerlendirmesinde bulundu. DTP'de yeri geldiğinde partiyi de eleştirdiğine dikkat çeken Esat Canan, bazı açıklamalarının dışlanmasına neden olabileceğine işaret etti. Canan, geçen yıl Habur Sınır Kapısı'ndaki karşılama törenleriyle ilgili olarak, "Gelenlerin dağ kıyafetiyle otobüsler üzerinde zafer işareti yapması kabul edilemez. DTP'nin tavrını kesinlikle tasvip etmiyorum. Bu bir zafer değil, böyle nitelendirilemez. DTP'nin ne sorumsuz davranma ne de görevden kaçma lüksü vardır." demişti. Esat Canan, PM'ye neden alınmadığı konusunda kendisine hiçbir açıklama yapılmadığını ifade etti. Pazan günkü kongreyle ilgili olarak da 'Türkiye partisi' hedefine ilerleyen bir tablo görmediği eleştirisini getirdi.

Öte yandan BDP'nin önceki gün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yaptığı kongreyle ilgili dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Kürşat Kayral'ın başlattığı soruşturma, 'halkı askerlikten soğutmak', 'Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılık' ile 'suçu ve suçluyu övmek' suçları kapsamında yürütülecek. Soruşturma çerçevesinde, güvenlik birimlerinden, kongreye ilişkin kayıtlar talep edilecek. BDP Kongresi'nde bölücü terör örgütü ve elebaşısı lehine sloganlar atılmıştı. Ayrıca genel başkanlığa seçilen Selahattin Demirtaş, konuşmasında çocukları dağda olan annelerin PKK'yı 'barışa hazır' bir noktaya getirdiğini savunmuş, asker annelerinin de gerekirse askerlik şubelerinin kapılarına dayanarak devleti bu noktaya çekebileceklerini söylemişti.

zaman

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs