yalanladı | " /> yalanladı | "/>

En Sıcak Konular

Genelkumay'ın açıklamasını yalanladı

3 Şubat 2010 08:29 tsi
Genelkumay'ın açıklamasını yalanladı 
Genelkurmay, darbe girişiminden idam edilen Albay Talat Aydemir ve Binbaşı Fethi Gürcan'ın dosyalarını isteyen Ergenekon Mahkemesi'ne 'Bizde yok' cevabını verdi. "Dosya bende var" diyen Gürcan'ın oğlu döneme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 1964 yılında darbe girişimleri nedeniyle idam edilen Albay Talat Aydemir ve Binbaşı Fethi Gürcan'ın dava dosyalarını Genelkurmay'dan istemesi, yargılamayı farklı bir boyuta taşıdı. Genelkurmay, mahkemeye 'Dosya bizde yok' cevabı gönderdi.

60 DARBESİ KONTRGERİLLA İŞİ

Yeni Şafak'a konuşan Ömer Gürcan, "Genelkurmay mahkemeye bilgisiz bir açıklamada bulunmuş. Dosya bende bile var. İsteselerdi verirdim" dedi. Ergenekon soruşturmasında yaşanan darbe tartışmalarına da değinen Gürcan, "Eğer Talat Aydemir ve babamın dava dosyalarını mahkeme incelerse orada paşaların ihanetlerini görebilirler. Babamı ve Talat Aydemir'i asan irade 27 Mayıs 1960 darbesinin arkasındaki Kontrgerilla kadrolarıdır. Genç subaylar hiçbir zaman halktan rahatsız olmamıştır. Asıl genç subaylar paşaların darbe zihniyetinden rahatsızdı" şeklinde konuştu. 12 Mart sürecinde ordudan atılan Ömer Gürcan, Türkiye'deki darbelerinin perde arkasını ve 64 ihtilaliyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Talat Aydemir ve babamın dosyaları incelenirse, bütün darbe girişimlerinin arkasındaki nedenleri görebilirler. Türkiye'de bu kadar darbe teşebbüsü yapılmış fakat bu iki kişinin neden asıldığının ardındaki sırrı da dosyalarda bulacaklar.Paşalar bugüne kadar darbeleri hep tepeden götürme yarışı içine girerek bir sürü gencecik insanın hayatını yok ettiler. Çok acıdır ki hepsi de 'Ben daha iyi darbe yaparım' hevesiyle çırpınıyor. Çünkü onlar kendilerini Türkiye'nin lordları sanıyor.

DOSYALAR ARŞİVDEDİR

Genelkurmay ben de dosya yok diyor fakat ne dediğini bilmiyor. Nasıl kaybolur bende bile var dosya. Gelsinler benden istesinler. Ben vereyim. Bu dosyalar belirli bir zamanı geçtiğinde arşiv dairesine kaldırılıyor. Orasının hangi kuruma bağlı olduğunu bilmiyorum fakat yeri Ankara'da... Ergenekon davasında yargılanan ulusalcılara babam ve Talat Aydemir'in fikirleri zıttır. Ergenekoncuların hayal ettiği darbe 9 Mart'ın bir kopyasıdır. Hatta Aydemir hep şöyle derdi 'sıfır general'. Babamların asılmasından sonra genç subaylar paşalardan hep rahatsız olmuşlardır."

MUSTAFA BALBAY'I UYARDIM

Cumhuriyet Gazetesinde "Genç subaylar rahatsız" manşetini gördüğüm zaman çok şaşırdım ve Mustafa Balbay'ı arayarak uyardım. Akıllarınca Genç subayları alevlendirmeye çalıştılar ama onlar emekli paşaların hangi şirketlerde danışmanlık yaptıklarını çok iyi biliyor... Onun için Fethi Gürcan ve Talat Aydemir dosyasına bakıldığı zaman ortaya paşaların ihanetleri çıkacaktır."

Babamların yaptığı karşı ihtilaldi

"Bu ülkede darbe zihniyetine kapılan insanlar halka kurşun sıkmanın yanında subaylara bile kurşun sıkmışlardır. Zamanında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur Harp Okulu'nu makineli tüfeklerle tarattırmıştır. Babam ve Talat Aydemir zaten ihtilal girişimini de halka karşı yapmamıştır. Hiçbir zaman genç subaylar darbe istememiştir. Babamların yaptığı, darbeye karşı bir ihtilaldi."

 



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs