En Sıcak Konular

Balyoz belgelerini Adli Tıp inceleyecek

1 Şubat 2010 18:58 tsi
Balyoz belgelerini Adli Tıp inceleyecek BALYOZ Güvenlik Harekat Planı'na ilişkin bilgilerin yer aldığı belirtilen 5 bin sayfa yazı ve CD’lerin yer aldığı belgelerin orjinal olup olmadığı Adli Tıp Kurmu’nca tespit edilecek.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı belgelerin ayrımının yapılmasının ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderecek. Belgelerin yer aldığı 4 CD ise, Emniyet Kriminal'i inceleyecek.

VALİZLE TESLİM EDİLMİŞTİ

Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu, 2003’de planlandığı öne sürülen Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin bilgilerin yer aldığı 4 CD’yi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’ya vermişti. Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu’nun yaptığı suç duyurusunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı yürütmeleri için Cumhuriyet savcıları Bilal Bayraktar, Mehmet Berk, Ali Haydar görevlendirilmişti. Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu'nun Cumhuriyet savcılarına teslim ettiği Balyoz Harekat Planı'na ilişkin orijinal belge ve dokümanlar tutanak altına alınmıştı.

Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri ile Cumhuriyet savcıları Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar'ın nezaretinde açılan bavuldaki her belge tek tek parmak izi işleminden geçirilmişti. Kamerayla kayıt altına alınan her belgenin fotoğrafları da çekilmişti.

ORJİNAL OLDUKLARI İDDİA EDİLMİŞTİ

2003 tarihli Çarşaf ve Sakal kodlu eylem planlarına göre, darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde bombalı saldırı düzenleneceği ileri sürülmüştü. Balyoz Darbe Planı'nın 2002 sonunda başlayan ve 2003 Mart ayına kadar süren çalışmalarının, basılı haliyle toplam beş bin sayfayı aşan belge bulunduğu iddia edilmişti.

Bu belgeler arasında, 'ıslak' yazışmalar, power point sunumları ve orijinal antetli askeri CD'ler, dönemin Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın, dönemin Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral İbrahim Fırtına'nın ve dönemin Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnek'in imzasını taşıyan harekat planlarının bulunduğu öne sürülmüştü. Birinci Ordu Harekat Başkanı Kurmay Albay Süha Tanyeri'nin darbe hazırlıklarının konuşulduğu toplantıda aldığı özel notlar, darbe planının konuşulduğu kapsamlı bir toplantının kesintisiz ses kayıtları ve planın icra aşamasına geçtiğini gösteren çok kapsamlı fişleme tutanakları da bu belgeler arasında yer aldığı ileri sürülmüştü.

Hürriyet



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs