En Sıcak Konular

"İddia dahi olsa araştırılması gerekir"

1 Şubat 2010 17:30 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, darbe planlarının iddia dahi olsa araştırılması gerektiğini söyledi.

Üskül, "Medyada darbe planları okuyoruz. Bunlar olmuşsa, bu iddialar gerçekse, ya da bu iddiaların gerçek olup olmadığının araştırılması gerekmiyor mu? Elbette gerekiyor. Bunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle hükümet arasında bir çatışma varmış gibi göstermenin doğru bir tarafı yok. Olmayan bir şeyi var gibi göstermeye çalışırsanız bunun olmasını mı istiyorsunuz diye sorarlar." dedi.

Silifke'de AK Parti ilçe teşkilatı ve vatandaşlar ile bir araya gelen Prof. Dr. Zafer Üskül, gündemdeki konular ile ilgili açıklamalarda bulundu. Muhalefetin, sürekli kurumlar arası çatışmalardan söz ederek vatandaşların kafasını karıştırdığını söyleyen Üskül, şöyle konuştu: "Bir yerde bir polis memuru kurallara aykırı bir iş yaparsa, bunu bütün emniyete mal etmek mümkün müdür? Doğru mudur? Şimdi siz birkaç polis hata yaptı diye, onlar hakkında soruşturma açıldı diye, ceza verildi diye emniyet teşkilatının kötülendiğini, emniyetin karşıya alındığını söylerseniz bu ülkeye iyilik etmiş olmazsınız, kötülük etmiş olursunuz. Böyle bir şey de yok. Aynı şey asker için de geçerli."

Bütün bu darbe iddialarının ortaya çıkmasının çıkmamasından daha iyi olduğunu kaydeden Üskül, "Gerçek ortaya çıktığı zaman yargı organları gerçeği halkımıza aktaracaklardır. Dolayısıyla kurumlar arası çatışmanın olduğunu söylemek sanki böyle bir şeyi özlüyormuş gibi bir şey ifade ediyor benim için. Olmayan bir şeyi var gibi göstermeye çalışırsanız bunun olmasını mı istiyorsunuz diye sorarlar." şeklinde konuştu.

Muhalefetin, yapacak çok fazla işi olmadığı için sürekli olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterdiğini ifade eden Üskül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pozantı Çocuk Tutukevi'nde işkence yapılıyor diye bas bas bağırdı bir partinin milletvekili. Bir alt komisyon kurduk gönderdik, böyle bir şeyin olmadığı tespit edildi. Biz gereken incelemeleri hiç ihmal etmeden yapıyoruz. Muhalefet maalesef Türkiye'de işlerin daha iyi gitmesi, ülkemizin kalkınması ve demokrasimizin daha geliştirilmesi için projeler üreterek, olumlu eleştiriler yaparak katkıda bulunacağına ne kadar olumlu iş yapılıyorsa hepsine karşı çıkmayı marifet biliyor. Bu bizi üzüyor, biz daha ciddi eleştiriler yapan, bize de, ülkemize de yararlı olacak projelerle gelen bir muhalefete sahip olmayı tercih ederiz. Muhalefet yoksa yok ne yapalım, o görevi de biz gerekirse görürüz." (CİHAN) 



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,695 µs