En Sıcak Konular

Kadınlardan cami avlusunda 'baz' nöbeti

1 Şubat 2010 16:52 tsi
ISPARTA'nın Fatih Mahallesi'nde oturan kadınlar, mahallede bulunan camiye bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulmasını engellemek amacıyla cami avlusunda nöbet tutuyor.

6 ay önce yine bir GSM şirketinin mahalledeki Medine Camii’ne baz istasyonu kurma girişimini engelleyen Fatih Mahallesi sakinleri, aynı camiye ikinci kez baz istasyonu kurulma girişimine tepki gösterdi. Geçen cuma gecesi yatsı namazından sonra baz istasyonunu kurmak için camiye gelen GSM şirketinden 2 yetkili, mahalleli tarafından kovuldu.

Geriye, caminin üst katında namaz kılınan bölümde, baz istasyonunun teknik cihazlarının içine yerleştirileceği kabin kaldı. Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından GSM şirketine yıllık 6 bin dolara baz istasyonu için izin verildiği iddia edilen camide istasyon kurulmasının önüne geçmek için mahalle halkı seferber oldu.

Cami içinde baz istasyonu kurulmak istenmesine ise en çok mahalleli kadınlar tepkili. Gündüzleri cami avlusunda nöbet tutan kadınlar, geceleri de baz istasyonu için gelen giden olmadığını evlerinin camlarından bakarak kontrol ediyor. Cami avlusunda nöbet tutan Ayşe Demir, Meryem Arslan, Yüksel Gökalp ve Eşe Arslan, baz istasyonu kurma amacıyla gelecek kişileri kesinlikle camiye sokmayacaklarını söyledi. Kadınlar tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Buranın hemen yakınında okul var. Çoluğumuzun çocuğumuzun sağlığı için camide baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Bu camiye baz istasyonu kurdurmayacağız. Onun için de avluda kadınlar olarak nöbet tutuyoruz. Bu durum mahallede özellikle kadınların psikolojisini bozdu. Geceleri rahat uyuyamıyoruz. Gözümüze uyku girmiyor. Burada baz istasyonu kurulmasını isteyenleri de istemiyoruz. Eğer o kabini sökmezlerse biz sökeceğiz.”

MUHATAP BULAMIYORUZ

Mahalle Muhtarı Ahmet Selvi de şikayetlerini bildirmek için Valilik, Belediye ve Müftülük yetkilileriyle görüştüklerini belirtti. Selvi, “Ancak tüm kurumlar, bu konunun kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. İyi de kimse karışmıyorsa, biz kime şikayet edeceğiz? Derdimizi kime anlatacağız? En azından bize bir şikayet mercii gösterin” dedi.

6 ay önce yine bir başka GSM şirketinin camiye baz istasyonu kurmak istediğini hatırlatan Selvi, “Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince, camiye baz istasyonu kurulmasına izin verilmiyor. O halde yetkililerin buna ‘dur’ demesi gerekiyor. Ancak karşımızda derdimizi anlatacak muhatap bulamıyoruz” diye konuştu.



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,302 µs