En Sıcak Konular

'Yargı tokmağı, balyozları kırmaya muktedir'

1 Şubat 2010 14:38 tsi
'Yargı tokmağı, balyozları kırmaya muktedir' İstanbul Barosu'na bağlı bir grup avukat, Bakırköy Adliyesi önünde toplanarak darbe ve darbe planlarını protesto etti.

Avukatlar, seçimle iş başına gelen iktidara ve halkın demokratik tercihlerine yönelik müdahaleleri kınadı. Millet iradesi ve demokrasiye vurgu yapan avukatlar, "Yargı tokmağı, balyozları kırmaya, kafesleri bozmaya muktedirdir." ifadesini kullandı.

İstanbul Barosu'na bağlı yaklaşık 100 avukat, cübbeleri ile geldikleri Bakırköy Adliyesi önünde darbe planlarını protesto etti. 'Yargının tokmağı balyozlara son verecek' yazılı büyük bir pankart açan avukatlar, ellerinde de üzerinde 'Halk tepelenemez', 'Balyoz değil demokrasi', 'Balyozlar molozlar içindir', 'Kafese hayır demokrasiye evet' yazılı dövizler taşıdı. Avukatlar adına yapılan basın açıklaması, Avukat Murat Aktürk tarafından okundu. Millet iradesi ve demokrasiye vurgu yapılan açıklamada, "Yargı tokmağı, balyozları kırmaya, kafesleri bozmaya muktedirdir." ifadesine yer verildi.

Son günlerde yaşanan gelişmelerin kaygı ile izlendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Hemen her gün demokrasiyi, milli iradeyi, hepsinden önemlisi milletin ta kendisini hedef alan planlar gün yüzüne çıkıyor. '28 Şubat', 'Ayışığı', 'Sarıkız', 'Postmodern darbe', 'Kafes', 'Balyoz' gibi kavramlar, içinde barındırdığı hasta zihniyetler köhne düşünceler ve tiksindirici eylemler ile tarihin en utanç verici sayfalarında şimdiden yerini almış durumdadır." ifadelerine yer verildi.

Balyoz darbe planı ile halkın kışkırtılmasını, camilerin bombalanarak 200 binden fazla kişinin tutuklanacak olmasını, iktidarın ve önemli kurumların balyoz darbesi ile alaşağı edilmek istenmesinin planlandığının anlatıldığı açıklamada şöyle denildi: "Başbakanları, bakanları asan, sağ sol diyerek üniversite gençlerini birbirine kırdıran, suikast timleri ile aydınları katleden, alevi Sünni, Türk Kürt diyerek kendi vatandaşını bölmeye çalışan, adeta kendi insanın kanı ile beslenen bu zihniyet şimdi de başka planlarla gün yüzüne çıkmış görünüyor."

Ortaya çıkan darbe planlarından sonra yapılan açıklamaların kamuoyunu tatmin etmediğinin dile getirildiği açıklamada, "Yetkili ağızların gerek sükunetini koruyarak, gerekse masalara vurarak yaptığı açıklamalar, kamu vicdanının tatmin etmemiştir. Milletin iradesini yok sayan bu hasta zihniyet, hukuka ve demokrasiye inanan maddi ve manevi değerlerine sahip çıkan milletimizin sağ duyusu ve temiz vicdanların mücadelesi ile yok olmaya mahkumdur ve olacaktır da. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki biz hukukun üstünlüğüne inanan avukatlar olarak, bu karanlık zihniyetin karşısındayız ve her zaman da karşısında olacağız. Seçimle iş başına gelmiş iktidara ve halkımızın demokratik tercihine, yönelik bütün anti demokratik müdahaleleri şiddetle kınıyoruz"

SİVİL ANAYASA TALEBİ

Avukatlar yaptıkları açıklamada, 82 yılında hazırlanan anayasanın değiştirilmesini ve yeni bir anayasanın yapılmasını istedi. Basın açıklamasında, "Darbe zihniyeti ile hazırlanan 82 anayasasının değiştirilerek temel hak ve özgürlüklere önem veren, demokrasiyi güçlü kılan milli iradeyi yücelten kendisi ve milleti ile barışık Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır sivil bir anayasa, Askeri vesayetin sona ermesini, ordu içinde bir kanser hücresi gibi varlık cuntacı yapılanmanın temizlenmesi bunun için gerekli soruşturmaların başlatılması ve ivedilikle sonuçlanması, hukukun üstün tutulduğu, başta yargı olmak üzere bütün kurumların hassasiyet ve elbirliği içinde görevini yaptığı toplumsal bilincin geliştiği birlik ve beraberlik içerisinde yaşanılır güçlü bir Türkiye istiyoruz." denildi.

Cihan



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,426 µs