1500 kişinin akıbeti bu CD'nin içinde | " /> 1500 kişinin akıbeti bu CD'nin içinde | "/>

En Sıcak Konular

1500 kişinin akıbeti bu CD'nin içinde

1 Şubat 2010 13:19 tsi
1500 kişinin akıbeti bu CD'nin içinde Trilyonluk vergi kaçakçılığını ortaya çıkaracak CD şimdiden ortalığı karıştırdı.

İSVİÇRE’de banka hesabı bulunan 1500 Alman’a ait hesap bilgilerini ele geçiren bazı kişiler bu listeyı Alman Maliye Bakanlığı”na 2.5 milyon Euro’ya satmayı teklif etti.

İsviçre’de hesabı bulunan 1500 Alman vatandaşının hesap bilgilerini ele geçiren kişiler, Maliye Bakanlığı ile bağlantı kurdu. Bu kişilerin devletten bilgilerin satışı karşılığında 2.5 milyon Euro istediği, Maliye Bakanı Wolfgang Sch?uble’nin henüz karar vermediği ileri sürüldü. Federal Maliye Bakanlığı sözcüsü bu konuda ilgili açıklama yapmak istemedi. Ancak banka bilgileriyle ilgili malzemeleri denetleme görevinin Maliye Bakanlığı’nda değil, eyaletlerin ilgili birimlerinde olduğunu belirtti.
Ekonomi gazetesi Handelsblatt, banka hesap bilgilerinin İsviçre’nin UBS Bankası’ndan çalındığını öne sürerken banka bu iddiayı yalanladı. Bu kişilerin Alman devletinden 100 milyon euro vergi kaçırdığı iddia edildi. Süddeutsche Zeitung, teklifin önce Wuppertal’daki vergi dairesine yapıldığı, birimin de Kuzey Ren-Vestfalya Maliye Bakanı Helmut Linssen’i bilgilendirdiği, Bakan’ın da Federal Maliye Bakanı Schaeuble’yi aradığı ileri sürüldü. Hırıstiyan Sosyal Birlik Partili Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, ARD kanalına yaptığı açıklamada, hesap bilgilerinin satışı yönündeki bu tür tekliflerin, mutlaka hukuksal açıdan incelenmesi gerektiğini, aksi takdirde hukukun hiçe sayılmış olacağını söyledi.

Deutche Welle, tartışmaların farklı yönlerde sürdüğünü bildirdi. Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti’den (FDP) aynı zamanda Federal Meclis’in Maliye Komisyonu Başkanı Volker Wissing, Welt am Sonntag’a devletten çok yüksek miktarda verginin çalınmasının söz konusu olduğunu bu nedenle iddianın mutlaka takipçisi olunması gerektiğini SÖYLEDİ.

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Federal Meclis’teki mali konulardan sorumlu sözcüsü Nicolette Kressl de aynı gazeteye yaptığı açıklamada, 100-200 milyon euronun söz konusu olduğunu, Maliye Bakanlığı’nın bunun için 2.5 milyon euroyu gözden çıkarması gerektiğini savundu.   

Frankfurter Allgemeine Zeitung, hesap bilgilerini çalan kişilerin, elindekilerin gerçek olduğunu ispat etmek için 5 müşterinin bilgilerini yetkililere ulaştırdığını yazdı.  Habere göre bu kişilerin artık devlete kendilerini ihbar etme şansları bulunmuyor. Kalanların harekete geçip, isimleri ortaya çıkmadan devlete ihbarda bulunmaları halinde, kaçırdıkları vergiyi ödeyerek cezadan kurtulmalarının mümkün olduğu bildirildi.

SATIN ALINIRSA NE OLUR?
Ekonomi gazetesi Financial Times Deutschland, vergilendirmediği servetini İsviçre banklarına yatıran zenginlerin isimlerini Alman hükümetine satma girişimine yorum sayfasında geniş yer verdi. Gazete, ‘İç güdüsü sağlam bir politikacı’ açısından, maliyenin İsviçre bankalarının bilgilerini içeren listeyi satın almasının düşünülemez olduğunu aktarırken,  şöyle devam etti;

“Bütün tereddütlere rağmen bu yolun denenmesinin uygun olacağını gösteren nedenler de var. Her devlet gibi Alman devleti de sadece yasa çıkarmakla değil ama yasaları uygulamakla da yükümlüdür. Banka verileriyle ilgili işbirliğinde, İsviçre’nin fazla gönüllülük gösterdiği söylenemez. Almanya çalıntı bilgileri satın alırsa, İsviçre’nin direnişinden kaynaklanan çaresizlikten sıyrılıp, bankacılık yasalarına işlerlik kazandırmış olur. Biraz abartacak olursak, Alman maliyesi meşru müdafaa hakkını kullanmış olur.”

Milliyet



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs