Yeşil yaşıyor | " /> Yeşil yaşıyor | "/>

En Sıcak Konular

Kayıtlara göre Yeşil yaşıyor

1 Şubat 2010 12:47 tsi
Kayıtlara göre Yeşil yaşıyor

Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle yargılaması süren "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın akıbetine ilişkin çeşitli devlet kurumlarından istenen yazılar mahkemeye ulaştı.

Yazılara göre, yasadışı faaliyetlerini Mehmet Kırmızı ve Mahmut Demir sahte kimlikleriyle yürüten Mahmut Yıldırım, halen yaşıyor. Yeşil'le ilgili "Gizli" ibareli yazışmaları Sabah ele geçirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Daire Başkanlığı'ndan gelen yazıya göre, Yeşil'in gerçek kimliğiyle legal yollardan yurtdışına giriş veya çıkış yapmadığı bildirildi. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen yazıda ise Yıldırım'ın personel envanterinde yer almadığı ve adı geçenin Genel Komutanlık bünyesinde dolaylı ve dolaysız hiçbir münasebetinin bulunmadığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müdürlüğü ise Mahmut Yıldırım'ın terhis belgesinin onaylı bir örneğini gönderdi. İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda ise 1995'ten bugüne kadar Mahmut Yıldırım'ın nüfus kaydında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Yeşil'in, kimlik yenileme, ölüm, çocuk doğumu, boşanma, yaş, isim veya soy isim değişikliği gibi değişiklikler yapılmadığı için resmi kayıtlara göre halen yaşadığı belirtildi.

Maliye Bakanlığı ile Vergi Daire Müdürlüklerinden gelen yazılarda, Yıldırım'ın mükellefiyet kayıtlarına rastlanmadığı bildirilirken Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü yazısında ise Yeşil'in sabıkasız olduğu ifade edildi. GSM kuruluşlarından gelen yazılarda ise Mahmut Yıldırım adına çok sayıda kayıtlı cep telefonu yer aldığı, ancak kimlik bilgisine uyan herhangi bir kayda rastlanılmadığı kaydedildi.

ERGENEKON'DA DA VAR

PKK itirafçıları Abdulkadir Aygan, Fethi Çetin, Kemal Emlük, Muhsin Gül ile birlikte yargılanan Mahmut Yıldırım, Diyarbakır'da 1992- 1994 yılları arasında 8 kişiyi kaçırıp işkence yapak öldürmekle suçlanıyor. 2004 yılında Diyarbakır Başsavcılığınca açılan söz konusu dava 6 yıl boyunca askeri ve sivil mahkemeler arasında dolaştı.

En sonunda yargılamanın Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmasına karar verildi. Yeşil'in "Psikolojik Savaş Uzmanı" gibi değişik görev tanımları yazılı olan sahte istihbaratçı kimlik kartları Ergenekon davasına da girmişti.

Sabah

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,229 µs