Baykal'ı eleştirmemiş | " /> Baykal'ı eleştirmemiş | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu Baykal'ı eleştirmemiş

1 Şubat 2010 10:29 tsi
Kılıçdaroğlu Baykal'ı eleştirmemiş Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de sol sorunu var. Sol halktan ve sendikalardan koptu.' sözlerinin yankısı sürüyor..

CHP yönetimi, Kılıçdaroğlu’nun “sol halktan koptu” sözlerini “emek ve sermaye ilişkisi devam ettiği sürece sol ölmez” görüşüyle değerlendirdi

CHP yönetimi, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’de sol sorunu var. Sol halktan ve sendikalardan koptu. Türkiye’de CHP dışındaki sol öldü” sözleri, “Eleştiri o salondaki 68’lilere yapıldı” diye yorumlandı.

Kılıçdaroğlu, önceki gün ODTÜ Mezunları Derneği’nde mezunların soruları üzerine özetle şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’de sol sorunu var. Sol halktan ve sendikalardan koptu. Türkiye’de CHP dışındaki sol öldü. Sol yok, sağımız güçlü bu yüzden sağa doğru gidiyoruz. Çünkü oy alacağız, kimden alacağız? Sol sokağı göremedi. Oturduk sıcak evlerimizde gazete okuduk. Ankara’da sosyolojik uçurumlar var. ‘Ankara’nın öbür tarafına gidelim’ dedik mi? Altındağ’da bir aileye misafir olduk mu, onları misafir ettik mi? Onlar bunu yapıyor, biz yapmıyoruz. Rahata alıştık, tatillere gidiyoruz.”

Genel başkanlık niyetim yok

Kılıçdaroğlu dün de, “CHP liderliğine aday olacak mısınız?” sorusuna, “Ne böyle bir düşüncem ne böyle bir çabam var. Hatta, Deniz Bey Türkiye için fırsattır, bu süreçte mutlaka genel başkan olması gerekir” yanıtını verdi.

Sözlerinin CHP’ye dönük eleştiri şeklinde algılandığının belirtilmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Tartışma ‘sivil toplum nedir, görevleri nelerdir’ üzerineydi. Eleştirim, partililere değil oradakilere idi. Her bireyin sorumluğu vardır, sadece ‘Suçu CHP’ye atalım, sonra kurtulalım’ olmaz. Bu anlayışla söyledim. Partiye eleştiri yok orada.”

CHP yönetimindeki bazı isimler Kılıçdaroğlu’nun sözlerini Milliyet’e şöyle yorumladı:

Hakkı Suha Okay (CHP Grup Başkan Vekili, Ankara Milletvekili): Kılıçdaroğlu, 68 kuşağından olan kişilerin yoğun sorularına karşılık bu şekilde konuşmuş. Bu açıklamayı, geçmişte sol siyaset adına söylemde bulunup bugün köşesinde gazete okuyup piposunu tüttüren ve sadece eleştirenlere yönelik olarak yapmıştır. Kılıçdaroğlu örgütlerin çalışmasını en iyi bilen parlamenterlerden birisidir. Yoğun bir şekilde siyasi çalışma içerisinde yer almaktadır. Bir yanlış anlaşılma olduğu kanısındayım.

Mustafa Özyürek (CHP Sözcüsü): Çalışmalarımız ortaya çıktıkça, medyada yer bulabildiği ölçüde halkımız da CHP’nin iktidar yürüyüşünün başladığını fark edecektir. Ankara’nın doğusuna da gittiğimizi en iyi bilenlerden birisi de Kılıçdaroğlu’dur, öyle bir kastı olduğunu sanmam. Sol ile ilgili sözleri kendisinin kişisel görüşüdür. ‘Sol halktan ve sendikalardan koptu’ sözüyle ise demek istediği şu: STÖ’ler, sendikalar görevini yapmıyor, bütün sorumluluğu sadece CHP’ye bıraktınız.

Cevdet Selvi (CHP Genel Başkan Yardımcısı, eski sendikacı): Bu dünya varolduğu, emek ve sermaye ilişkisi devam ettiği sürece sol ölmez. Ama, Türkiye’de solun gelişmemesi demokrasimizi gelişemez hale getirdi. Bunun sebebi de yüzeysel değerlendirmeyle ortaya çıkmaz. Emperyalist ülkeler sola hayat hakkı tanımadılar. Oy almak için sağa yanaşmak değil, halkın kurtuluşunun, adaletin ancak solla sağlanabileceğinin anlatılması lazım. Bizim de kurtuluşun CHP’de, solda olduğunu göstermemiz lazım.”

milliyet



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,875 µs