tarihi fırsat | " /> tarihi fırsat | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'un önündeki tarihi fırsat

1 Şubat 2010 09:26 tsi
Başbuğ'un önündeki tarihi fırsat 

Top Başbuğ'un önünde. Uzatmalara giderken şık bir hareketle tarihe de geçebilir kendi kalesine gol de atabilir... Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Beylik bir laf ama tam yeri geldiği için söylemekte beis yok: Fırsatların 'kazası' yoktur.

Kaçtı mı kaçar, geriye getiremezsiniz. Ve genellikle de kaçan balıklar büyük olur.

Malum olduğu üzere AK Parti iktidarı başladığı günden bu yana darbe iddiaları, cunta oluşumları ve şok edici belgeler gündemi altüst ediyor.

Oysa bugün bunları konuşuyor olmak bile bu ülkeye haksızlık.

Ama konuşmak hatta elimizi taşın altına koymak zorundayız.

Bu noktada Başbuğ'un önünde tarihi bir fırsat da var. Ordunun itibarını kurtarmak da daha da batırmakta elinde.

Bugün askere güven hiçbir zaman olmadığı kadar düşük. Özellikle de milliyetçi-muhafazakâr camiada. Oysa Türkiye'de askerin 'doğal-müttefiki' bu kesimdi. İttifakın yerini husumet aldı.

Fakat o kadar çok hata yapıldı ki bugün masaya yumruk da vursanız gerekli etkiyi yapmıyor.

Eğer JİTEM'e 'Yok', darbe hazırlıklarına 'Hiç duymadık', zırhlı aracı delecek LAW'lara 'Boru' derseniz, ismi şaibeye karışmış isimleri 'mesaj gibi atamayla' terfi ettirirseniz, Cumhurbaşkanı'nın eşine sırtınızı dönerseniz, Başbakan'ın eşini GATA kapısından döndürürseniz kendi elinizle güvensizlik pompalarsınız. Bunlarla kalsa iyi. Onlarca hata sıralanabilir.

Onca yılın günahını Başbuğ'a yüklemek haksızlıktır. Ama eğer Başbuğ soruşturmaların önünü açar, cuntacıları barındırmazsa tarihe geçer.

Bu milletin herkesi şaşırtan bir terazisi var ve o terazi bugüne kadar hiç şaşmadı. 27 Nisan ve 367 zorbalığına boyun eğip TBMM'den kaçan Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar örneği ortada. Eğer o gün Mumcu ve Ağar "Üzerimizde baskı var. Ama biz Meclis'ten kaçmayız" deselerdi kahraman olur, sandığa gömülmezlerdi.

Top Başbuğ'un önünde. Uzatmalara giderken şık bir hareketle tarihe de geçebilir kendi kalesine gol de atabilir...

Artık darbe ol(a)maz çünkü...

Günlerdir televizyon ekranlarında 'Türkiye'de darbe olur mu' sorusuna cevap aranıyor. Gerçi tartışmacılar futbol takımı taraftarı gibi. Çoğu, hakkında konuştukları Balyoz'u okumamış bile. Belli kabuller üzerinden yorum yapıyorlar.

Eğer son iki yıl içerisinde hazırlanan iddianameleri okusalardı 'Türkiye'de artık darbe olamayacağını' net olarak görürlerdi.

Nasıl mı? Ergenekon iddianamesi ve geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan 'Genelkurmay'daki ihbarcıyı' bir kenara bırakıp sadece Poyrazköy iddianamesine bakalım.

Mail yoluyla 155'e yollanan mektupta 'kendini vatansever bir Türk subayı' olarak tanıtan ihbarcı Deniz Kuvvetleri içindeki bir cuntayı ihbar etti.

O kadar somut verilere dayanarak anlatıyor ki ihbarcının 'cuntanın üyesi' olduğunu düşünmeniz işten bile değil. Denebilir ki bu ihbarcı her kimse cuntayı kılcal damarlarına kadar biliyor.

Diyor ki mektubunun bir yerinde "Deniz Kuvvetleri içinde bulunan Ergenekoncular Kur. Kd. Albay T.D'nin işyerindeki bilgisayarını üs olarak kullanıyorlar. Tüm fişlemeler, örgüte yazılan raporlar ve gizli yazışmalar bu bilgisayarda."

Yine farklı bir tarihte yollanan ikinci bir ihbar mailinde ise, "Kurmay Başkanı F.D'nin odasındaki çelik kasanın yanındaki evrak dolabının arkasında CD ve USB gizlenmektedir. CD ve USB'ler özel şifrelenmiştir. Baktığınızda film olarak görülür. Ancak şifreyi çözebilirseniz tüm yapıyı da çözersiniz" demiş.

Cuntaya bu kadar hakim olan ihbarcı yine mektubunun devamında "H.C'nin işyerindeki çekmecesinde spiralli bir dosyaya gizlenmiş bir SD kart mevcut. Burada irtibatlar var. Yine masanın en alt çekmecesinde Özel Acarlar Koleji dosyasında Alaton'un yazısı içinde gizli bilgiler var. Ayrıca Fotoğrafçılık Ders Kitabı'nın 19. sayfasında D.B, Ö.Ö. ve Y.K'nın bilgi notları var" diyor.

Soruşturma ilerledikçe ihbarcının tüm dedikleri aynen çıktı. Tabii bu aşamada akıllara "Acaba birisi bu bilgileri koyup sonra da ihbar yapmış olabilir mi" sorusu geliyor.

Ama TSK'nın fiziki şartları düşünülürse bunun pek geçerliliği yok. Dışarıdan birisi karargâha sızacak, onlarca bilgisayara aynı anda girecek, konuşmaları kaydedecek, üstelik belgelerin altına subayların imzasını atacak, o şahısları konuşturacak, kurmay başkanının odasına şifreli CD'ler yerleştirecek... Pek akla yatmıyor.

Özetle... Birileri durumdan vazife çıkartıp darbe planları yapabilir. Fakat ordunun 'vatansever subayları' da varmış ki her türlü riski alıp bu tip girişimleri ilgili yerlere 'duyuruyorlar.' Üstelik sadece darbeciler değil 'her türlü yanlış' anında sızıyor. Bu yüzden artık darbe filan yapılamaz!

 



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs