En Sıcak Konular

En kritik dört hamle!

0 0 0000 00:00 tsi
En kritik dört hamle! DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar en kritik dönemlerde yaptığı dört hamle ile belki de hiç olmayacak şekilde Türk siyasetinin gidişini etkiledi. Belki de raydan çıkmakta olan treni yoluna soktu. O dört kritik müdahaleyi merak ediyor musunuz?

Yeni gelen haber şu: DYP lideri Mehmet Ağar, yeniden ısınan siyasette birlik arayışlarını elinin tersiyle itti ve “birilerinin lüks otellerde ve restoranlarda siyasette birlik projeleri yaptığını” belirterek, “Siyasetin artık tepeden tanzim olma devri bitmiştir, siyaseti millet tanzim ediyor” dedi.

Bu haber önemli… Çünkü önemli bir soru işaretini ve kafa karışıklığını ortadan kaldırıyor. Geçtiğimiz hafta ileri sürülen Demokrat Parti formülünün Mehmet Ağar’ın cevabıyla hayat bulamayacağını anlamış olduk. Çünkü Ağar ve partisi, AKP dışında sağ siyasetin en güçlü adaylarından. Ağar’ın içinde olmadığı tüm girişimlerin başarısızlığa mahkum olduğu gün gibi açık. Üstelik Ağar kimi girişimlere karşı çıkarken, sürekli halk merkezli vurgular yapıyor. “Lüks oteller ve restoranlar” vurgusu da bu yüzden…

Ağar’ın dört hamlesi

Mehmet Ağar sadece bugün değil, bundan önce de yaptığı çıkışlarla dikkatleri üzerine çekti. Bunu “dört kritik dönemde en kritik dört hamle” şeklinde formüle edebiliriz. Şimdi onları sıralayalım:

  • Menfur Danıştay saldırısı sonrası siyasi ortam gerildi ve kısa süreli kutuplaşma yaratılmaya çalışıldı. O dönemde Ağar’ın kutuplaşmaya nasıl yaklaşacağı önemliydi. Çünkü siyasi gerilim derinleştikçe topluma yansıyacaktı ve geçmiş yıllarda yaşanan tatsızlıklar tekrarlanacaktı. Ancak Ağar saldırı sonrası saldırının siyasete karıştırılmaması yönünde tavır takındı. Danıştay saldırısının siyasi gerilim çıkarmamasının en önemli dönüm noktası Ağar’ın tutumuydu.
  • 30 Ağustos sonrası dönemde Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın sert tavır takınacağı ve hükümet-ordu geriliminin artacağı iddia ediliyordu. Bu iddia iki yönden haksız çıktı. öncelikle Genelkurmay Başkanı iç siyasette polemik haline getirilebilecek her hangi bir şey söylemekten azami ölçüde kaçındı. Büyükanıt demokratik teamüllere azami ölçüde özen gösterdi. Diğer yandan Ağar ordu-siyaset geriliminin artacağının iddia edildiği ve bu iddiaya Büyükanıt’ın kimi çıkışlarının temel olarak gösterildiği bir dönem de “benim dönemimde kimse böyle konuşamaz” dedi. Ağar böylece ordu-siyaset gerilimi çıkarmak isteyenlere önemli bir mesaj vermiş oldu.
  • Mehmet Ağar, Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale olasılığı tartışılırken, “dağdakilerin ovaya inmesinden” söz etti. Ağar’ın bu çıkışı terörle mücadelede askeri seçeneğin dışında yol arayan hükümete önemli bir yaşam alanı açtı. Hükümeti rahatlattı. Ağar’ın böylesine rahat konuşması “geçmişte PKK’ya karşı verdiği mücadele”ya bağlandı ve Ağar eleştiri almadı.
  • Ağar’ın son kritik müdahalesi ise seçim ittifaklarıyla ilgiliydi. Geçtiğimiz haziran ayında biraz da Süleyman Demirel’in cesaretlendirmesi ile başlayan sağda solda birlik arayışlarına Ağar geçit vermedi. Ağar “bizim ittifakımız milletle” dedi.

iyibilgi.com



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,294 µs