En Sıcak Konular

'Gemi dolusu çocuk ölseydi iyi mi olurdu?'

31 Ocak 2010 18:12 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Balyoz darbe planı gerçekleşmedi" diyenlere "Bir gemi dolusu çocuk havaya uçurulsaydı iyi mi olurdu?" diye sordu.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın Korel Termal Otel'de düzenlenen 'İl Danışma Meclisi' toplantısına konuşan Bakan Ergün, gündemdeki sıcak yerini koruyan darbe planları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyasete nerelerde nasıl müdahaleler yapıldığını, nerelerde ne planlar yapıldığının bir kısmının bu gün ortaya çıktığını belirten Bakan Ergün şunları söyledi: "Efendim bu planlar gerçekleştirilmedi. Gerçekleştirilse miydi yani. Gerçekleştirilseydi de ondan sonra onun gerçekleştirilmiş haliyle mi uğraşsaydık." dedi.

Bu planların iyi ki gerçekleştirilemediğini ifade eden Ergün, ortaya çıkan suikast planları, bombalar, lav silahlarına "Canım bunlar ne olacak, bunlarla darbe mi olur? Bunlar uydurma." diyenler olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Bir gemi dolusu çocuğu havaya uçurma planları var. Yargı bunlarla ilgili gereğini yapıyor ama dışarıda bakıyorsunuz ana muhalefet lideri başta olmak üzere bunları küçümsemek için küçük göstermek için adeta hiç olmamış göstermek için 'yakalananlar planlımıydı bunlara başkası tuzak kuruyor' diye yaklaşımını da kolayca sergileyebilen bir tutum var. Yazıktır, günahtır. Şimdi bir gemi dolusu çocuk havaya uçurulsaydı da sonra biz bunları kim havaya uçurdu diye onu mu arasaydık? Böyle bir Türkiye daha iyi bir Türkiye mi olurdu? İyi ki bunlar yapılamadan yakalanmış. İyi ki Türkiye'de bu işleri yapmak isteyen takip eden güvenlik güçleri var. İyi ki bunları yargılayan hâkimler, savcılar var. Bunlar olmasaydı, eskisi gibi bu işler faili meçhul kaysaydı iyi mi olur? İyi mi oldu geçmişte birçok şey faili meçhul kaldı da. Ne sıkıntılar yaşadık. İşte 20. yüzyılın sonlarında bu sıkıntıların üzerine AK Parti doğdu. AK Parti'ye adeta millet senin döneminde böyle işler olmasın, bunları kalkışan olursa yakasına yapışılsın diye görev verdi."

"CHP 1946 SEÇİMLERİNİ ÇOK ÖZLEMİŞ"

Seçim kanunlarının adil, oyların gizli verilmesi ve açık sayılması gerektiğinin altını çizen Ergün, seçmenlerin kadın, erkek, köylü, şehirli diye ayrılmaması gerektiğine dikkat çekti. Önceden bunların olduğunu ve hala böyle olmasını isteyenlerini olduğunu ifade eden Egün, "Sağ olsunlar bizim CHP'liler 1946 seçimlerini çok özlüyorlar. Keşke bütün seçimler böyle olsun diye. Niye? Seçim kanunu şöyle: Oy verilecek, yalnız sandık başında Cumhuriyet Halk Partililerin temsilcisi olabilecek. Seçim kanunundan bahsediyoruz. Başka partilerin temsilcisi sandık başında olamayacak. Oy verirken herkesin nereye oy verdiği görülecek, yalnız oylar sayılırken kime çıktığı görülmeyecek. Öyleydi işte 1946'da. Açık oy, gizli tasnif bu değil mi? Oy verirken herkesin nereye oy verdiğini göreceksin, fakat oylar sayılırken nereye çıktığını kimse görmeyecek. Sadece onlar görecek. Böyle bir Seçim olursa, bundan Seçim diye söz edebilir miyiz. Demek ki Seçim olsa bile adil, dürüst bir Seçim olması lazım." diye konuştu.

"SİYASETİN ÇETEYE AVUKATLIK YAPMA GİBİ BİR HAKKI YOKTU"

Siyasetin de kendine çeki düzen vermesi gerektiğinin altını çizen Ergün, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere sahip çıkan bir siyaset olması gerektiğini söyledi.

Siyasetin çeteye avukatlık yapmak gibi bir hakkı olamayacağını vurgulayan Ergün, "Siyasetin silahın, patlayıcının, suikast planlarının üstünü örtmek gibi bir hakkı yoktur." dedi.

Siyasetçinin bunlarla mücadele etmesi gereken adam olduğunu belirten Bakan Ergün, bunların üstünü örtme görevi olmadığı ifade etti. Siyasetçinin bu işlerden nemalanamayacağını aktaran Ergün, "Nemalanmaya kalkarsa onun adı siyasetçi olmaz. Böyle bir ortamda demokrasiye ve adalete ne kadar ihtiyaç olduğunu AK Parti doğarken bunları hatırlatma ihtiyacı duydu. AK Parti böyle bir ihtiyacın üzerine doğdu." diye konuştu.

AK Parti'nin bir daha Türkiye'yi kimsenin karalıklara sürüklemeyecek bir noktaya getireceğini belirten Ergün, "AK Parti, Türkiye'de bir daha karanlık bir plan yapamayacak kadar demokratikleştirecektir. Bırakın plan yapmayı, böyle bir şey yapmak kimsenin aklına bile gelmeyecek. Aklına geldiği zaman aklını sorgulayacak. Benim aklımdan zorum mu varda böyle bir plan yapıyorum diyecek. Böyle bir Türkiye'yi inşa etmek bizim görevimizdir, boynumuzun borcudur. Milletimizin bize yüklediği bir misyondur. Bu misyonu bu can bu tende durduğu müddetçe devam ettirmemiz lazımdır." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs