En Sıcak Konular

Şandır: Korku imparatorluğu yaşanıyor

31 Ocak 2010 17:25 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Türkiye'de korku imparatorluğu yaşanıyor. Türkiye'de dinlenilmeyen kişi, dinlenilmeyen kurum kalmadı'' dedi.

Şandır, Mersin'in Silifke ilçesinde parti teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında, partisinin erken Seçim istediğini ve buna hazırlıklı olduğunu belirtti.

Hükümetin Seçim karşıtı açıklamalarına tepki gösteren Şandır, ''Seçim milletin iradesine müracaat etmektir. Seçimin ihanet olması demokrasiye inanmamak demektir, milletin iradesine hakaret etmek demektir'' dedi.

Kurumlar arası çatışmanın ötesinde ''kurumlar içi iktidar çatışmasının'' yaşandığını ileri süren Şandır, şunları kaydetti:

''Maalesef Türkiye'ye Türk milletine yakışmayan gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'de sayısını unuttuğumuz, isimlerini ezberlemekte zorlandığımız çok sayıda ihtilal senaryoları havalarda uçuşuyor. Yargı feryatlar içerisinde, yangın bacayı sardı. Onun da ötesinde Türkiye'de bir korku imparatorluğu yaşanıyor. Türkiye'de dinlenilmeyen kişi, dinlenilmeyen kurum kalmadı. Kanun, yargı yoluyla veya hukuksuz her kurumu, her kişiyi dinlediklerini zaten itiraf ediyorlar. Böyle bir korku tünelinden geçerek Türkiye'de demokrat bir basın, özgür bir basın olabilmesi mümkün değildir.''

Şandır, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ''TSK'nın asimetrik bir psikolojik tehdit altında olduğu'' yönünde açıklamalar yaptığını, bunu ciddiye almak gerektiğini bildirdi.

Şandır, MHP'nin Türkiye'ye, anayasayı değiştirmek, yeni bir anayasa yapmak gibi bir sözü olduğunu, tek parti olarak iktidara geldiklerinde 1982 Anayasası'nı günün şartlarına uygun şekilde yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

''PKK'nın kuramadığı Kürt devletini zaman içerisinde kurabilmek için siyaset üretiliyor, buna dayalı hukuk üretiliyor'' diyen Mehmet Şandır, ''Kürt açılımı AKP'nin PKK açılımıdır. Bir millet yaratmak ve bu millete dayalı bir devlet kurmak projesidir'' dedi.

AA



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs