En Sıcak Konular

Facebook'a 30 milyardan fazla fotoğraf eklendi

31 Ocak 2010 14:54 tsi
Her ay 2.5 milyar fotoğrafın kullanıcıları tarafından Facebook'a yüklenirken, şu anda 30 milyardan fazla fotoğrafın Facebook'ta bulunduğu tahmin ediliyor.

Günümüzün vazgeçilmez unsuru haline gelen internete olan ilgi günden güne artıyor. Her gün milyonlarca kişi interneti farklı amaçlarla kullanıyor. Yapılan son araştırmalar internete olan talep önceki yıla göre yüzde 18 artarken, sosyal iletişim sitelerine olan ilgi ise dikkat çekici derecede arttı. Araştırmalar sonucunda her gün binlerce insan daha internetle tanışıyor.

İnternet Haberleşme ve Araştırma Şirketi olan Pingdom web sitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, 2009 yılında 1.7 milyar kişi interneti farklı amaçlarla kullandı. İnternet kullanıcıları özellikle eğlence ve haberleşme siteleri olan Facebook ve Youtube'a büyük rağbet göstererek, zamanların büyük çoğunluğunu bu web sitelerinde değerlendirdi. Her gün yüz binlerce insan Facebook ziyaret edip, arkadaşları ile iletişim kuruyor. Pingdomun verilerine göre, internet kullanıcıların yüzde 50'si gün içerisinde Facebook sitesine bağlanırken, her ay 2.5 milyar fotoğraf, kullanıcıları tarafından siteye yüklendi. Şu anda ise 30 milyardan fazla fotoğrafın Facebook'ta bulunduğu tahmin ediliyor.

Yine gün içerisinde 500 bin kişi Facebook'u aktif olarak kullanıyor. 2009 yılı içerisinde 350 milyar defa Facebook sitesini tıklandı. İnsanların ilgi gösterdikleri bir başka eğlence sitesi olan Youtube'da günlük bir milyardan fazla görüntü seyrediliyor. Amerika'da ise aylık olarak 12.2 milyar görüntü Youtube'dan seyrediliyor.

Şirketin araştırmasına göre günlük ortalama 247 milyar defa elektronik posta olan insanlar tarafından kullanılırken, bir yılda ise bu sayı 90 trilyonu buldu. Bunun yanında 2009 yılında 100 milyon insan yeni elektronik posta hesabı açarak sanal alemi daha aktif kullanmaya başladı.

İnternet kullanıcıların kıtalara göre dağılımında ise 738 milyon 257 bin 230 kişi ile Asya birinci sırada iken, 418 milyon 029 bin 796 kullanıcı ile Avrupa ikinci, 252 milyon 908 bin kişi ile Kuzey Amerika üçüncü olarak sıralandı. 20 milyon 970 bin 490 internet kullanıcısı ile Avustralya ise son sırada yer aldı. Önümüzdeki günlerde ise bu sayıların artması bekleniyor.

cihan



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,643 µs