En Sıcak Konular

Nüfus kağıdınız başkalarının elinde!

0 0 0000 00:00 tsi
Nüfus kağıdınız başkalarının elinde! Devlet bizden aldığı bilgileri koruyamadı. İstanbul Şişli'de 200 bin kişinin kimlik bilgileri çalındı. Pendik'te ise 10 yıl saklanması gereken binlerce dosya "çıkan" yangında kül oldu... Peki, o dosyalarda ne vardı?

Şişli İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden 200 bin kişinin kimlik bilgilerini içeren 5 adet kartuşun, 15 gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığı ortaya çıktı. Seçim öncesi yaşanan hırsızlık olayı ilçede endişeye yol açarken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Olayı siyasi partilerin yaptığını düşünmüyorum. Seçim bilgileri zaten herkesin elinde" dedi.

Polis olay yerinde yaptığı incelemede sadece kartuşların çalındığını, bilgisayarlara ise dokunulmadığını belirledi. Sabah gazetesinin duyurduğu habere göre olay uzun süre vatandaşlar arasında paniğe yol açmaması için kamuoyundan saklandı. Yetkililer, söz konusu arşivin 3 yılda hazırlandığını özel şifrelerle donatılan programın hırsızlar tarafından çözülemeyeceğini söylediler.

Bir olay da Pendik'te

Diğer yandan Pendik Kurtköy’de 2 hafta önce SSK hastalarının özel hastane faturalarının saklandığı SSK arşivinde çıkan ve tam 8 saat süren yangında 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ait, 10 yıl saklanması zorunlu binlerce dosya kül oldu. Bazı devlet hastanesi doktorlarının hasta başına para aldığı iddialarının ayyuka çıktığı bir dönemde meydana gelen yangının nedeni, itfaiye raporu hazırlanmadığı için bilinmiyor.

iyibilgi.com



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    74,329 µs