En Sıcak Konular

BDP, yeni yönetimini yarın belirleyecek

31 Ocak 2010 12:09 tsi
Kapatılan DTP milletvekillerinin katıldığı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) pazartesi günü yeni yapılacak olağanüstü kongrede yeni yönetimini belirleyecek.

DTP'nin grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak eşbaşkan olacak.

"Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım" sloganıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak kongrede başkan adayı yarışı beklenmiyor. BDP'nin mevcut yönetimi eşbaşkanlık sistemi içinde Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın aday olduğunu açıklamıştı.

BDP'nin yeni dönem siyasetine yönelik mesajların verilmesi beklenen kongrede Genel Başkan Demir Çelik, eşbaşkan adayları, kadın ve gençlik temsilcileri konuşacak. Ayrıca, yazar Nabi Yağcı ve TEKEL işçilerine konuşma hakkı verilecek.

Solana, tutuklanan belediye başkanlarının kelepçeli fotoğrafları, Seyit Rıza'nın sözleriyle birlikte asılacak. Çarşaf listeyle seçime gidilecek olan BDP kongresinde, yeni dönem politikalarına uygun olarak parti tüzüğü ve programında da önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor.

Tek liste ile yapılacak olan kongrede 80 asil, 45 yedek olmak üzere 125 Parti Meclisi (PM) üyesi belirlenecek. Yönetim belirleme çalışmalarını tamamlayan Kongre Komisyonu yönetim listesini de oluşturdu. Buna göre Kürt siyaseti dışından yazar Ayşegül Devecioğlu, Ayhan Bilgen, Manisalı Köylülerin Sözcüsü Oktay Konyar, Doç. Ahmet Yıldırım gibi isimler yeni yönetime dahil edilecek. Yine bir önceki dönem DTP yönetiminde yer alan Prof. Büşra Ersanlı, oyuncu Yeşim Dormen ve Filiz Koçali'ye yeni yönetimde yer verilecek. DTP ve BDP'den önceki partilerde görev alan Tuncer Bakırhan, Hayri Ateş, Ali Rıza Yurtsever, Kemal Peköz, Kemal Parlak gibi isimlere de yeni yönetimde yer verilecek.

CHP, MHP, AKP gibi siyasi partilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda parti ve siyasi temsilcinin davet edildiği kongreye yurtdışından çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Kongreye Avrupa Parlamentosu'ndan Sol Birlik/Yeşiller Milletvekili Jurgen Klute, Almanya Federal Parlamentosu'ndan Die-Linke milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya Die-Linke siyasi danışmanlarından Feleknas Uca, Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti milletvekili Pia Zimmermann, Almanya Die-Linke'nin İç Politika Danışmanı Mattias Gaertner, Kıbrıs Yeni Kıbrıs Partisi'nden Genel Sekreter Murat Kanatlı, İsveç Sosyal Demokrat Parti'den milletvekili Yılmaz Kerimo, İspanya- Bask Ülkesi Aralar Partisi'nden Başkan Yardımcısı Jon Abril, Kıbrıs Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden MYK Üyesi Ahmet Barçın ve Necat Ceral gibi isimler katılacak.

cihan
 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs