En Sıcak Konular

Kartal'ın geleceği sandıkta

31 Ocak 2010 11:29 tsi
Beşiktaş Kulübü, bugünkü olağan seçimli genel kurulda 58. dönem başkanını belirleyecek.

Başkan adayları Yıldırım Demirören ile Murat Aksu, kritik süreç öncesi dün mali kongrede bir araya geldi. Mevcut yönetim, 450 üyenin ibra etmemesine rağmen yine aklandı. Ancak Siyah-Beyazlı kulübün borcunun 212 milyon liraya ulaştığı bildirildi. 
 
Beşiktaş Kulübü'nde bugün gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurul öncesi, yıllık olağan idari ve mali genel kurul yapıldı. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda eski yöneticiler, Başkan Yıldırım Demirören'e yüklendi. Yönetim kanadı ise kendilerini kıskananların gündemi değiştirdiğini iddia etti. Yönetim kurulu, 2009 döneminde mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı oyçokluğuyla ibra edildi. Mali kongreye 1610 kişi katılırken, yönetimi 450 civarındaki üye ibra etmedi. 156 üye de bu hususta dilekçe sundu. Başkan adayı Murat Aksu, yönetim listesindeki adaylar, mevcut yönetim aleyhinde oy kullandı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantı 5 saat sürdü. Murat Aksu ve kurmayları salonun sağ kısmında en öndeki koltuklarda oturdu. Demirören ve beraberindekiler ise sağ taraftaki ön koltuklarda yerlerini aldı. Demirören, salona girişinde, Aksu'nun yönetiminde yer alan isimlerle tek tek tokalaştı ve seçimde başarılar diledi. Başkan Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören de oğluna destek verdi. Bugünkü seçim öncesi iki başkan adayının destekleyenleri toplantı salonunun dışında seçim kulisleri yaptı. Salonda ise gerginlik hakimdi. Eski başkan adaylarından ve eski yöneticilerden Hasan Arat, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e seslenerek, "Beşiktaş Kulübü siz yönetime gelirken, sizden para talebinde bulunmadı. Kulübü iyi idare etmenizi istedi." dedi. Beşiktaş'ın Demirören'e borçlu kalmayacağını ve kalmayı da hiç istemeyeceğine dikkati çeken Arat, "Del Bosque dersinden geçemeyen yönetim, bu seneki transferlerde adeta Beşiktaş kamuoyu ile dalga geçer şekilde davranmıştır." ifadelerini kullandı.

Demirören'in, Fulya'nın yüzde 76'sının kulübün olduğunu kaydettiğini hatırlatan Hasan Arat şöyle devam etti: "Ya siz hesap bilmiyorsunuz, ya biz bir şey bilmiyoruz. Fulya'daki kuleleri Beşiktaşlılar başınıza yıkar." Eski yöneticilerden İbrahim Altınsay da yönetime sert çıktı: "Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyüttüğü tek şey borçlardır. 5,5 yılda 5 teknik direktör, 63 futbolcu alınmış." Kongre üyelerinden bazılarının, muhalefet yaptığı Demirören'in listesinde yedek üye olarak yer almasını eleştirmesi üzerine söz alan Sinan Vardar ise eleştirilere cevap verdi. Vardar, Beşiktaş için kapı önünde yatabileceğini söyledi.

Borçların hesabını verin

-Beşiktaş Kulübü başkan adayı Murat Aksu, dün gerçekleştirilen mali kongrede Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimini ağır bir şekilde eleştirdi. Aksu, Demirören yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmezken borçlara dikkat çekti. Murat Aksu ilk olarak borç konusuna değindi. İMKB'nin rakamlarına göre borcun 355 milyon TL olduğunu kaydeden Aksu, "Beşiktaş'ın üzerindeki mali yük 250 milyon doların üstündedir. Şirketimiz zararlar sebebiyle özvarlıklarını kaybetmiş ve ancak mahkeme kararlarıyla yoluna devam edebilmiştir." dedi. Aksu, 42 milyon dolarlık yayın, kira ve maç hasılatı gelirlerinin temlik altında olduğuna dikkati çekti. 'Değişim şimdi' sloganıyla yola çıkan Aksu, "Demirören 'Borcumuz abartılıyor, diğer kulüplerin daha fazla borcu var' diyor. Başkanın şunu iyi bilmesi gerekir ki Beşiktaş için kötü, emsal olmamalıdır. İyi niyet başka şey, iş bilmezlik, acelecilik, popülistlik ve yetersizlik başka şeydir." ifadelerini kullandı.

Demirören'in, 'kulüp borçlansın, benim olsun' anlayışını taşıdığını belirten Aksu, "Beşiktaş önce borçlandırılıp, sonra tehdit edilecek bir patron şirketi değildir." şeklinde konuştu. İbra konusunu seçim politikası haline getirmediğini vurgulayan Aksu, konuşması öncesinde kürsüde kısa bir süre sıkıntı yaşayınca başkan Demirören yardımcı oldu. Aksu'nun eleştirileri sırasında Demirören'in gülümsediği görüldü.

Küfür gidecek, ben değil

-İdari ve mali açıdan ibranın ardından kürsüye gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kazananın yine Beşiktaş olduğunu söyledi. Demirören, "Bu, sizlerin sayesinde oldu." dedi. Beşiktaşlılık ve duruşunun çok farklı olduğunu ifade eden Demirören, "Ben küfre karşıyım, tribüne değil. Başkanına küfür eden tribünler temizlenecek. Sayın Hasan Arat, siz de küfürle gittiniz, Serdar Bilgili de küfürle gitti ama ben küfürle gitmeyeceğim. Küfür edenler tribünden gidecek." şeklinde konuştu. Bugünkü genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden Başkan Demirören, "Sayın Aksu, size de başarılar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Yönetim kurulunun 2009 yılındaki faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Genel Sekreter Kenan Öner ise 2009 yılının her anlamda Beşiktaş yılı olduğunu savundu. Öner, "2009, çifte kupa alarak tarihi bir zafere imza attığımız, Fulya Projesi'nin kurdelesini kestiğimiz bir yıl oldu." ifadelerini kullandı. Bu başarının mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarına işaret eden Kenan Öner, şöyle devam etti: "Bu büyük başarıları camia olarak ve kenetlenerek başardık. Birlik ve beraberliği sağlayamamış bir kulüp asla şampiyon olamazdı. Beşiktaş'ımız 19 yıl aradan sonra çifte şampiyonluk yaşamış, herkesin imrendiği bir kulüp olmuştur. Bizi kıskananlar gündemi değiştirmeye çalışmıştır."
 
SİYASET SUÇLAMASINA DEMİRÖREN ENGELİ

Beşiktaş Kulübü'nün yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında söz alan kongre üyelerinden Asri Uzun, başkan adayı Murat Aksu'ya 'siyasetle' ilgili imada bulununca salonda gerginlik yaşandı. Başkan Yıldırım Demirören, olaya müdahale ederek, politikanın kongreye karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Kongre üyeleri Uzun'a tepki gösterdi. Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan, Uzun'un sözlerinin tutanaktan çıkarılacağını söyledi.

YENİ BAŞKAN BUGÜN BELLİ OLUYOR

Beşiktaş Kulübü, bugün yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısıyla 58. dönem başkanını seçecek. BJK Cola Turka Arena'da saat 10.00'da başlayacak kongreye, yaklaşık 5,5 yıldır görevde bulunan Yıldırım Demirören ile eski yöneticilerden Murat Aksu, başkan adayı olarak girecek. Genel kurula, 12 bin 800 üye katılabilecek. Saat 10.00'da başlayacak kongrede oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Yeni yönetim, 3 yıl görev yapacak.

KULÜBÜN BORCU 212 MİLYON LİRA

Beşiktaş'ın Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, mali işlerden sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi. Soğancıoğlu, kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin 528 lira olduğunu, ayrıca kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e de 62,9 milyon lira borç bulunduğunu açıkladı. Böylece Siyah-Beyazlı kulübün toplam borcu da başkana olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin 528 liraya ulaştı.

YABANCILAR İÇİN KARAR ZAMANI

Antalyaspor'u 1-0 yenerek ligde rahat bir nefes alan Beşiktaş'ta Delgado sorunu çözülüyor. Teknik Direktör Mustafa Denizli takımdan ayrılacak oyuncuyu Başkan Yıldırım Demirören'e bildirdiğini ifade etti. Açıklamanın idari bir konu olduğunu belirten Denizli, topu yönetime atarken gidecek üç oyuncudan birisi dışarıda kalacak. Bu ismin Delgado, Tabata ve Tello'dan biri olduğu belirtiliyor.

zaman



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,348 µs