En Sıcak Konular

Balyoz'u 8 polis koruyacak

31 Ocak 2010 10:30 tsi
Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun önceki gün savcılığa bavulla teslim ettiği Balyoz darbe planıyla ilgili orijinal belgeler mühürlü odada sekiz polis tarafından korunuyor.

Polis gözetimindeki belgeler özel korunaklı çelik kasada tutulacak. Darbe teşebbüsünü deşifre eden Mehmet Baransu, planlara ait belgelerin orijinali eline geçer geçmez savcılığa ulaştırdığını söyledi. Baransu, "Belgeler bize bir bavul içerisinde gelmişti. Biz de aynı bavulu içindeki belgelerle birlikte savcılığa ulaştırdık." diye konuştu. Darbe eylem planları ve fişlemelerle ilgili orijinal belgeler eline ulaştığında İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde eylem planlarını soruşturan savcıyı arayan Baransu, Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar'a "Size vereceğimiz emanetler elimize ulaştı." dediğini aktardı. Soruşturmayı yürüten savcılar, belgeleri iki ekip halinde sivil polisle aldıracaklarını söylemiş.

Baransu, polislerin gazeteye geldiğinde doğru kişi olup olmadıklarına emin olmak için kimliklerini kontrol ettiğini ve cumhuriyet savcılarını aradığını belirtti. Savcıların doğru kişiler dediği polislere tutanak karşılığında bavulu teslim ettiğini anlatan Baransu, aynı ekiple birlikte gazeteden bir arkadaşıyla Beşiktaş Adliyesi'ne gittiğini açıkladı. Adliyeye saat 12.30 sularında geldiklerini ifade eden Baransu, belgelerin teslimatı için kendilerine boş bir duruşma salonunun ayarlandığını ve 14 kişilik bir ekip oluşturulduğunu söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelen parmak izi ekibinin bavul üzerindeki incelemesinden sonra belgelerin teslim edilmesi işlemi saat 14.30'da başlamış. Savcının tüm belgeleri tek tek inceleyerek kayda aldırdığını söyleyen Baransu, tüm belgelerin teslimatının her anının kameraya alındığını vurguluyor. Belgelerin teslimatının akşam saat 21.30'a kadar sürdüğünü söyleyen Baransu, "Savcının teslim aldığı 2.300'den fazla belgeye paraf attım." dedi. İşlemlerin ardından belgelerin bulunduğu duruşma salon kapısının savcılar tarafından mühürlendiğini ve 8 polis tarafından korunduğunu aktaran Baransu, belgelerin savcılığın temin edeceği özel korunaklı çelik kasada muhafaza edileceğini öğrendiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın da konuyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında kendilerinden habere konu olan belgelerin CD'sini istediğini ifade eden Baransu, daha önce sivil savcılara verdikleri CD'lerin birer kopyasının tutanakla teslim edildiğini vurguladı. Askerî savcılığın Balyoz darbe planları hakkında soruşturma başlatmasının iyi bir gelişme olduğunu belirten Baransu, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurguladı. Sivil savcılığın belgeleri incelemesinin bir iki ay süreceğini söyleyen Baransu, "Artık belgeler ve konu yargıya intikal etmiştir. Yargı süreci hakkında yorum yapmak için çok erken, her şey yargının vereceği karara bağlı." diye konuştu. 

 
zaman



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs