En Sıcak Konular

Poyrazköy'de sanıkların ifadeleri de 'örgütlü'

31 Ocak 2010 09:58 tsi
Poyrazköy'de sanıkların ifadeleri de 'örgütlü'

Poyrazköy iddianamesi sanıklarının, savcılık sorgusundaki ifadeleri birbirinin kopyası gibi.

Sanıkların tamamı, ihbar mektubunun gönderilmesinin nedenini 'terfilerinin engellenmek istenmesine' bağlıyor. Sorulara aynı cümlelerle cevaplar verilmesi, 'savunmaların tek bir merkezden' çıktığı imajı oluşmasına sebep oluyor. 
 
Poyrazköy'deki kazılarda ele geçen cephanelikle ilgili iddianamede sanıkların kelimesi kelimesine aynı ifadeyi vermesi dikkat çekiyor. Kafes eylem planında da isimleri geçen Erme Onat, Eren Güney, Mustafa Turhan Ecevit ve Ercan Kireçtepe'nin savcıların sorularına aynı cevapları verdiği görülüyor. Sanıklar, Poyrazköy cephaneliğinin bulunduğu yeri şöyle anlatıyor: "Orman veya deniz yolundan ulaşmanın mümkün, bu yere normal araçlarla ulaşmak için nizamiye nöbetçilerinin olduğu bölgeden geçilmesi. Aksi takdirde keçi yolu patikalardan ulaşma imkânı bulunuyor." Aynı şekilde cephanelikle ilgili isimlerin yer aldığı ihbar mektubu sorulduğunda, terfilerini engellemek isteyenlerin yaptığını iddia ediyorlar. Ecevit, Levent Göktaş'ın ismini 'Kardak krizi sonrası duyduğunu' belirtirken, Onat, Günay ve Kireçtepe ise Kardak operasyonunda tanıştıklarını ancak daha sonra görüşmediklerini savunuyor.

Poyrazköy cephaneliğiyle Kafes planındaki eylemleri gerçekleştirecekleri iddia edilen ve haklarında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen muvazzaf askerlerin Poyrazköy iddianamesindeki ifadeleri birbirinin aynısı. Mustafa Turhan Ecevit, Mustafa Levent Göktaş'ın ismini 'Kardak krizi sonrası duyduğunu' anlatıyor. Erme Onat, Eren Günay, Ercan Kireçtepe ise Kardak operasyonunda tanıştıklarını ancak daha sonra görüşmediklerini belirtiyor. Eren Günay, cephanelikle ilgili ihbar mektubunda isminin geçmesinin 'terfisini engellemek için yapıldığını' savunuyor. Mustafa Turhan Ecevit de, 'bu ihbarın kendisinin ve bildiği kadarıyla Eren Günay'ın terfi yılı olması, üst rütbeye ve üst görevlere yükselecek olması sebebiyle yapıldığını düşündüğünü, isim veremeyeceğini ancak önlerini kesmek, hak etmediği yerlere yükselmek isteyenlerin isimlerini karıştırmış olabileceğini' savunuyor.

Sanıklar, Poyrazköy'deki cephaneliğin bulunduğu yeri ise 'İstek Servis Eğitim ve Oto Kiralama Ticaret AŞ'ye ait arazide silah ve mühimmat bulunduğu yerin kendi birlik sınırları içinde olmadığını, birliğe yakın olduğunu, mühimmatın ve silahların bulunduğu bu yere normal araçlarla ulaşmak için kendi nizamiye nöbetçilerinin olduğu yerden geçilmesi gerektiğini, aksi takdirde keçi yolları tabir ettikleri dar yollardan, patikalardan ulaşma imkânı bulunduğunu' anlatıyor. Eren Günay da, 'mühimmatın ele geçirildiği yere patikadan, orman yolundan veya deniz yolundan ulaşmanın mümkün olduğunu, bildiği kadarı ile burasının 2. derecede askerî yasak bölge olduğunu, zira daha evvel kendilerinin bazı turistleri fotoğraf çekerken burada gördüklerini, ayrıca yolunu şaşırmış birçok vatandaşa da rastladıklarını' aktarıyor. Ecevit, ihbar mektubunun içeriğini kabul etmediğini, belgelerin iftira amaçlı olarak hazırlandığını, kendisinin yarbay rütbesine erken terfi beklediğini, isminin SAT kurs komutanı olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teklif edildiğini, terfisi sebebiyle önlerinin kesildiğini düşünenler tarafından bu iftiraların hazırlanarak gündeme getirilmiş olabileceğini' iddia ediyor. Ercan Kireçtepe'nin savunması da hemen hemen aynı. 'Kendisinin ve ihbarda adı geçen diğer arkadaşlarının zarar görmesini ve rütbe itibari ile komutanlık sıralarının geldiği için engellemek isteyenlerin bu isnadı yapmış olabileceğini, kimseyi suçlamadığını, ancak kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini' anlatıyor.

zaman



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs