Türkiye'yi kandırdılar | " /> Türkiye'yi kandırdılar | "/>

En Sıcak Konular

Sessizliğini bozdu: Türkiye'yi kandırdılar

31 Ocak 2010 09:49 tsi
Sessizliğini bozdu: Türkiye'yi kandırdılar 
Uğur Mumcu suikastine karıştığı gerekçesiyle tutuklanan ve 5 yıl cezaevinde kalan Mehmet Ali Tekin, sessizliğini yıllar sonra bozdu.

Tekin, "Bir kaos planı hazırlandı. Hem bizi susturdular hem de Mumcu'yu ortadan kaldırdılar. Bir taşla iki kuş vurdular. Türkiye'yi kandırdılar" dedi

Mumcu suikastinde Türkiye'yi kandırdılar

Uğur Mumcu suikastinin aydınlatılması için 2000'de yapılan Umut Operasyonu'nda tutuklanan ve 5 yıl cezaevinde yatan Mehmet Ali Tekin yıllar sonra sessizliğini Yeni Şafak'a bozdu. Mumcu suikastinde Türkiye'nin kandırıldığını söyleyen Tekin, "Cinayeti bize fatura ettiler. Bize kurulan kumpas Ergenekon türü bir kumpastı" dedi.

Faili meçhul bir suikaste uğrayan Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin kendilerine fatura edildiğini söyleyen Mehmet Ali Tekin, "Uğur Mumcu'nun en son yazısı ile bizim o dönemde eleştirdiğimiz kesimler aynı idi. Bir kaos planı hazırlandı. Hem bizi susturdular hem de Uğur Mumcu'yu ortadan kaldırdılar. Bir taşla, iki kuş vurdular" dedi. Uğur Mumcu'nun Cumhuriyet gazetesinde, zaman zaman yazılarını okuduğunu anlatan Tekin, "Bazen TRT'de programları da oluyordu onları da izliyordum. Söylediklerinin yüzde 95'ine katılıyorduk. Aynı düşünceleri paylaşıyorduk. Çünkü aynı sıkıntıları dile getiriyorduk" diye konuştu.

AMAÇ, SELAM'I SUSTURMAKTI

Umut Operasyonu'nun amacının, kendilerinin ve Selam gazetesinin susturulması olduğunu söyleyen Tekin, "2002'de banka operasyonları çıktı. Halkın cebindeki paranın yüzde 40'ı çalındı. Biz o dönemde Selam gazetesinde; halkı soyma planlarının deşifresine yönelik yayın politikamız vardı. 28 Şubat sürecine gelindiğinde, daha kapsamlı yayınlarımızla soygunların üzerine gitmeye başladık. Faili meçhullerle ilgili, derin devletin işlemiş olduğu cinayetlerin üzerine gittik, araştırmalar yayınladık. Bazan Uğur Mumcu ile aynı şeyleri eleştirdik. Biz, bazı devletlerden alınan silahların, fahiş fiyatlardan alındığını dile getirdik. Uğur Mumcu da bunları dile getirirken öldürüldü" dedi.

TEZGAHI JİTEM HAZIRLADI

Mehmet Ali Tekin, Uğur Mumcu operasyonunun en büyük ayağının, hazırlık safhasının JİTEM tarafından organize edildiğini öğrendiğini söyledi. Tekin, "Mumcu kaos planında en önemli safha budur. Hazırlık yapıldı, yani tezgâh hazırlandı" diye konuştu. Yapılan tezgâhın en önemli kısmı dediği Tekin, Beykoz'da yapılan Hizbullah operasyonundan sonra, o örgüte yapılan operasyonlarda, Hizbullah örgütü içinde bulunan Yusuf Karakuş adlı kişinin, kendilerine karşı kullanıldığını söyledi. Tekin bu kişinin JİTEM tarafından gözaltına alındığını ve 40 gün işkence yapılarak, Mumcu cinayetini, kendi üstlerine atması karşılığında; özgürlük ve yeni bir kimlik vaad edildiğini kaydetti. Yusuf Karakuş adlı kişinin, ifadesinin hazırlandığını ifade eden Tekin, "Senin bu ifadelerini doğrulayacak 2 isim vereceksin ki; mahkemede onlar da seninle aynı doğrultuda ifade versinler. Yusuf Karakuş, şu iki ismi veriyor: Muzaffer Dağdeviren ve Fatih Aydın. Savcıda ve mahkemede şöyle söyleyeceksin: Hasan Kılıç (Selam gazetesi sahibi) ve Mehmet Şahin (Selam Gazetesi Spor Yazarı) bizi çağırdı; İranlı birisiyle tanıştırdı ve ona yardım etmemizi söylediler, diye ifade verdirttiler. O İranlı kişi Uğur Mumcu'nun arabasına bomba koydu. Biz de ona gözcülük yaptık, diye ifade verdi. Bu şekilde tezgâh hazırlandı" diye konuştu.

'BU İŞ SİZE FATURA EDİLMİŞ'

Bu senaryoya göre hareket edildiğini söyleyen Mehmet Ali Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sen de Selam gazetesinin İran'la bağlantıları olduğunu, istihbarat servisi ile çalıştık şöyle yaptık böyle yaptık, diyeceksin dediler. Yok böyle bir şey, siz bizim ne iş yaptığımızı bilmiyor musunuz, dedikçe; 'Kardeşim sizin bu işleri yapmadığınızı biliyoruz, ama, bu iş size fatura edilmiş, siz bunları kabul etmek zorundasınız. Boşuna kendinizi ezdirmeyin, bunu kabul etmek zorundasınız. 'Ya bizim dediklerimizi imzalarsın ya da buradan ölün çıkar' diyorlardı."

Tekin, işkenceyle ifadeleri alınırken, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın, canlı yayında 'Uğur Mumcu'nun katilleri bulundu' açıklamasıyla halkı kandırdıklarını söyledi.

Kumpası oğlu ortaya çıkardı

Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlerini üzerlerine yıkmaya çalıştıklarını belirten Tekin, kumpas kuranların cinayetleri karıştırdıklarını ve bu karıştırmayı Muammer Aksoy'un oğlunun ortaya çıkardığını söyledi. Tekin, Aksoy'un oğlunun mahkemede ortaya çıkarttığı yanlışlığı, şöyle anlattı: "Muammer Aksoy'un oğlu şöyle dedi: 'Ben bunun (Ferhan Özmen) yaptığına inanmıyorum. Zaten polis ifadesini burada kabul etmiyor. Ben mahkemedeki ifadesine inanırım dedi. Polisteki verdiği ifade, yalan yanlıştır. Benim babam evimizin önünde 3 kurşunla öldürüldü. Ben evdeydim, 3 el silah sesi duydum. Olay jandarma bölgesinde cereyan ettiği için jandarma geldi rapor tuttu diyor. Yerde iki tane kovan bulundu. Ferhan Özmen, polisteki ifadesinde, 'Muammer Aksoy'u tek kurşunla ve susturuculu silahla vurdum' diyor. Daha sonra mahkeme tarafından, jandarma olay yeri raporu istendiğini anlatan Tekin, "Olay yeri tutanak zaptı geldi. Jandarma raporunda oğlunun dediği gibi çıktı. Raporda iki kurşun kovanı çıktı. Kumpası yapanlar derslerine iyi çalışmamışlar cinayetleri karıştırmışlardı" diye konuştu.

yenişafak




Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs