Albay serbest, astsubay tutuklandı | " /> Albay serbest, astsubay tutuklandı | "/>

En Sıcak Konular

Albay serbest, astsubay tutuklandı

31 Ocak 2010 09:11 tsi
Albay serbest, astsubay tutuklandı Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Kahramanmaraş İstihbarat Şube'de görevli astsubay için tutuklama kararı çıktı.

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Özel Yetkili Savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli astsubay Ş.B ise tutuklandı.

Kıdemli Albay Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 13.00'da Erzurum Adliye Sarayı'nda başlayan hukuk mücadelesinin yaklaşık 13-14 saat sonra neticelendiğini belirterek, ''Müvekkilimiz, İl Jandarma Alay Komutanı Albayımız tahliye oldular ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Bu bizce hukukun zaferidir'' dedi.

Davanın devam edeceğini ve sürecin işleyeceğini belirten Halka, şunları kaydetti:

''En nihayetinde de beraat edeceğimizden eminiz, ümitliyiz. Bu bir ekip çalışması. Diğer arkadaşlarımızla beraber komutanımızın savunması yapıldı. İçerik itibarıyla da şunu aktarmak istiyoruz. Yapılan soruşturma bize göre tamamen mesnetsiz, delilsiz ve içeriği itibarıyla maddi delillere dayanmayan bir takım iddialar içermekte. Bunu sayın savcımızın nezdinde de ifade verirken belirttik. Ama sayın savcının takdiri bu yöndeydi. Tutuklamaya sevk etti. Ancak mahkemede yapılan değerlendirme müvekkilimin şu an itibarıyla serbest bırakılmasıyla başlayan bir süreç olarak değerlendirildi.''

Halka, Gençoğlu'nun ''Ergenekon soruşturması'' ve İsmailağa cemaatine yönelik bir soruşturma kapsamında suçlandığını belirterek, ''Diğer astsubay arkadaşımız maalesef tutuklandı. Ondan dolayı son derece üzgünüz. Onun tutuklanmasının vermiş olduğu burukluk, diğer taraftan almış olduğumuz tahliyeden dolayı sevinmemizi engelliyor. Süreçler devam edecek, en nihayetinde her ikisinin de aklanacağını düşünüyoruz. Astsubay arkadaşımız mevcut delil durumunda dolayı tutuklandı'' diye konuştu.

Avukat Halka, müvekkilinin saat 22.30 sularında soruşturmayla ilgili savcılık ifadesinin sona erdiğini kaydederek, ''İfadenin uzun süreceğini bekliyorduk. Ancak bu kadar uzun olacağını tahmin etmiyorduk'' dedi.

Daha sonra Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, beraberinde avukatları Erol Halka ve Talat Saygılı ile adliye önünde bekleyen bir taksiyle buradan ayrıldılar.

Erzincan Jandarma Komutanı olarak görev yaparken 30 Ağustos 2009'da Eskişehir'e atanan Kıdemli Albay Gençoğlu, Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında 27 Ocakta gözaltına alınmış, 28 Ocakta askeri uçakla Erzurum'a getirilmişti.

Bu arada, yine 27 Ocakta Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli astsubay Ş.B'nin de evinde arama yapılmış, gözaltına alınmasının ardından Erzincan'a götürülmüştü.

aa



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs