En Sıcak Konular

SSK'dan sahte belgeyle emeklilik hizmeti

0 0 0000 00:00 tsi
Gaziantep'te Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK)'ndan sahte belgelerle emekli olduğu belirlenen 2 bin 450 kişinin emekliliğinin iptal edildiği bildirildi.

SSK müfettiş ve avukatlarının 6 ayı aşkın bir zamandan beri sürdürdüğü soruşturma kapsamında, şu ana kadar 2 bin 450 kişinin hayali iş yeri ve sahte belgelerle emekli olduğu tespit edildi. Bu kişilerin emekliliklerinin iptal edildiği ve kendilerine ödenen maaşların yasal faiziyle geri alınması için gerekli girişimlere başlandığı öğrenildi.

SSK yetkilileri, 2 bin 450 kişiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini dile getirirken, ilk olarak soruşturması tamamlanan 20 dosya ile 482 kişi hakkında, SSK'ya zarara uğrattıkları iddiasıyla Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu belirtiler.

Bin 50 kişiyi içine alan 30 dosya ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten yetkililer, bu dosyalarla ilgili de önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunulacağını dile getiriyorlar.

Haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulan 482 kişinin bir kısmının ikametgahının Gaziantep bir kısmının ise Adana ve Ankara olarak görüldüğünü belirten SSK yetkilileri, ancak bu illerde ikamet etmediklerinin anlaşıldığını söylediler.

SSK'dan haksız kazanç elde etmeye çalışan kişilerin sayısında ciddi artış gözlendiğini vurgulayan yetkililer, yasa dışı sistemin işleyişiyle ilgili şu bilgileri verdiler:

“Bu kişiler, emekliliğine 2-3 yıl kalmış vatandaşlara gidip, 'primini kendin yatırman kaydıyla seni şirketimde sigortalı gösterip emekli olmanı sağlayacağım' deyip vatandaşlardan prim parası topluyor. Şirket yetkilisi, SSK giriş bildirgesini kuruma verip sigortalının girişini yapıyor, ancak, prim borcunu ödemiyor. Vatandaş da SSK'ya gidip giriş bildirgelerinin verildiğini gördükçe prim parasını her ay işverene ödeyip emekli olacağı günü bekliyor. Emeklilik günü geldiğinde ise kuruma başvurup normal yoldan emekli oluyor. Vatandaşların bu tip insanlara kanmamalarını ve kuruma gelip primlerinin yatıp yatmadığını öğrenmelerini istiyoruz.”

117 KİŞİNİN DOSYASI EMNİYETTE

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise SSK'nın dolandırılması olayı ile ilgili şu ana kadar Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından 117 kişi hakkında düzenlenen dosyanın soruşturulmak üzere kendilerine ulaştığını bildirdiler.

Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 20 kişinin ifadesine başvurulduğu, diğer kişilerin bulunmasında sıkıntı çekildiğini, ancak bulunup ifadelerinin alınması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtildi.

hürriyet
 



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs