En Sıcak Konular

Hollanda Kraliçesi Beatrix Ankara'ya geldi

0 0 0000 00:00 tsi
Hollanda Kraliçesi Beatrix, kendisine eşlik eden kalabalık heyetle Ankara'ya geldi.

Türkiye'ye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak gelen Kraliçe Beatrix'i Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı Nimet Çubukçu karşıladı. Karşılamada Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Saldıray Berk ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Esenboğa Havalimanında askeri törenle karşılanan Kraliçe, kendisini ellerinde Hollanda bayrakları ile ve "Yaşasın Kraliçe" şarkısını söyleyerek karşılayan Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği mensuplarının çocukları ile bir süre sohbet etti.

Kraliçe ve gelinine sarı ve pembe lalelerden oluşan buket takdim edildi. Kraliçe Beatrix'e, oğlu Hollanda Prensi Willem Alexander ve gelini Prenses Maxima'nın yanı sıra yeni kabine üyeleri ve şirket temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyet eşlik ediyor. Kraliçenin heyetinde Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen de bulunuyor.

Kraliçe Beatrix'in Türkiye'de yapacağı görüşmelerde, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin yanı sıra iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, turizm, kültürler ve medeniyetler arası diyalog, Hollanda'daki Türklerin durumu, tarım, kentsel politikalar, yargı, polis teşkilatları arasında işbirliği, kültür ve eğitim gibi konuların ele alınması bekleniyor.

ZİYARETİN İLK GÜNÜ

Türkiye'ye gelen ilk Hollanda kraliçesi, dört günlük ziyareti çerçevesinde Ankara, İstanbul ve Kayseri'de temaslarda bulunacak.

Kraliçe Beatrix ve beraberindeki heyeti, ziyaretlerinin ilk gününde Ankara'da yoğun bir program bekliyor. Bugün ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek Kraliçe, ardından Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak ve beraber yemeğe geçilecek.

Yemeğin ardından Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek Beatrix, daha sonra TBMM'ye geçecek.
TBMM Başkanı Bülent Arınç ile bir araya gelecek olan Beatrix, genel kurul salonunu da gezecek.

Parlamento ziyaretinin ardından, Kraliyet ailesi için Çankaya Köşkü'nde geleneksel Türk kıyafetlerinin tanıtıldığı moda gösterisi sunulacak.

Kraliçe Beatrix ve beraberindekiler, ziyaretlerinin ilk gününü Cumhurbaşkanı Sezer'in vereceği resmi akşam yemeği ile tamamlayacak.

 
hürriyet



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs