En Sıcak Konular

Fransa'da 6 PKK'lı daha hakim önünde

0 0 0000 00:00 tsi
Fransa'da gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanmalarına karar verilen bölücü terör örgütü PKK'nın 6 mensubu, bugün istinaf mahkemesinde sorgu hakimi önüne çıkacak.

İstinaf mahkemesi, avukatların itirazı üzerine, 23 Şubat Cuma günü, daha önce tutuklu yargılanmalarına karar verilen 14 teröristin 8'inin tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.
 
Bugünkü duruşmada da diğer altı sanığın adli denetim altında, ülkeyi terk etmemeleri koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verilmesi bekleniyor.
 
Fransız avukatlar, cuma günkü duruşmada, terör örgütü PKK üyelerinin, Fransız gizli servisiyle yakın işbirliği içinde olmalarını savunmalarına gerekçe göstermişlerdi.
 
Fransız sorgu yargıcı, 10 Şubat gecesi yapılan ön soruşturma sonunda, 15 bölücü örgüt mensubu hakkında adli soruşturma açılmasını kararlaştırmıştı. Daha sonra ikinci kez yargıç önüne çıkanlardan 14'ünün tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.
 
Yine aynı operasyon sonucu Belçika'da yakalanan ve Fransa'ya iade edilen Canan Kurtyılmaz isimli kadın teröristin de geçen hafta hakkında adli dava açılmış, ancak tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
 
Operasyon 5 Şubat'ta düzenlenmişti
 
Paris'te 5 Şubat’ta düzenlenen operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir ''kültür merkezine'' de baskın düzenlenmiş, çeşitli evraklara ve bilgisayarlara el konulmuştu.
 
Gözaltına alınanlar hakkında, teröre mali kaynak sağlama dışında, ''organize suç'' ve ''kara para aklama'' suçlarından adli soruşturma açılmıştı.
 
Paris'teki operasyon, geçen yıl, 2 PKK'lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin euroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.
 
Fransa'da terör örgütü PKK'nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

cnn turk



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs