En Sıcak Konular

Ha Fadime Şahin ha Kuvvacılar!

0 0 0000 00:00 tsi
Ha Fadime Şahin ha Kuvvacılar! 28 Şubat sürecinde RefahYol hükümetinin kültür bakanlığını yapan İsmail Kahraman, son dönemde ortaya çıkan Kuvayı Milliye dernekleri için ilginç değerlendirmelerde bulundu.

28 Şubat öncesinde toplumu yönlendirmek için Fadime Şahin ve Ali Kalkancı gibi isimlerin kullanıldığını ifade eden Kahraman, bugün onların yerini Kuvayı Milliye derneklerinin aldığını söyledi. Kahraman'a göre, bu derneklerin amacı cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek. Arkalarında ise 'dış unsurlar' ve 'derin karargâh' var. Eski Kültür Bakanı, devlete saygısı olduğu için 'derin devlet' yerine 'derin karargâh' tabirini kullandığını özellikle vurguluyor. Kuvayı Milliye derneklerinde bayrak ve silah üzerine el basılarak 'ölme-öldürme yemini' ettirildiğini hatırlatan Kahraman, bu şekilde halkın millî duygularının kaşınmak istendiğini belirtiyor. 28 Şubat öncesinde oynanan senaryonun farklı oyuncularla tatbik edilmeye çalışıldığını anlatırken, halkın bu defa daha dikkatli olduğunun altını çiziyor.

Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, halkın söz konusu oyunları yutmadığını ise La Fontaine masallarından örnek vererek açıklıyor: "Tilki, ağzında peynir tutan kargaya 'Sesin çok güzel, şarkı söyler misin?' demiş. Karga da şarkı söyleyeyim derken peyniri düşürmüş. Başka bir gün tilki yine kargaya 'Şarkı söylermisin?' demiş. Karga ise bu defa peynirini tutarak. 'Ben La Fontaine'i okudum.' demiş. Yani toplum La Fontaine'i okudu." Her darbenin arkasında dış etkilerin bulunduğunu öne süren Kahraman, dış güçler için Türkiye'de herhangi bir fikriyatın hakim olmasının değil, ülkede karışıklık ve kavga olmasının önemli olduğunu söylüyor. 28 Şubat sürecinde koalisyon ortakları arasında yaşanan bazı olayları da aktaran İsmail Kahraman, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'e sitemde bulunuyor. Kahraman'a göre, Çiller, 'irtica tehlikesi büyüyor', 'Türkiye batıyor' şeklindeki propagandaların etkisinde kaldı. Kahraman, Çiller'in, Başbakan Necmettin Erbakan'a, "Eğer istifa etmezseniz, koalisyondan çekiliyorum." dediği iddia ediliyor. Hükümetin o sırada denk bütçeyi çıkardığını savunan Kahraman, "Koalisyon devam etseydi, Türkiye'nin önü açılmış olacaktı." diyor. Erbakan'ın istifasından sonra hükümet kurma görevini Çiller'e vermeyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de eleştiren Kahraman, uygulamanın anti-demokratik olduğunu vurguluyor. 
 
Habernokta



Bu haber 2,538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs