En Sıcak Konular

Savcının magazin isyanı!

0 0 0000 00:00 tsi
Savcının magazin isyanı! Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Seda Akman ile Durul Bazan'ın da arasında bulunduğu 15 kişi hakkında iddianame hazır. Seda Akman için 4 ile 10 yıl arasında hapis cezası istenirken iddianamede magazin haberciliği ile ilgili eleştiriler dikkat çe

İddianamede, ''gerçek habercilik anlayışının, magazin haberciliğine kurban edildiği'' belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul ve çevresinde özellikle son yıllarda artan uyuşturucu trafiği ve kullanımının önüne geçmek amacıyla ''torbacı'' olarak tabir edilen kişilere yönelik çalışmaların yoğunlaştırıldığı kaydedildi.
 
Bu çalışmalar sırasında şüphelilerin telefonlarının dinlenildiği belirtilen iddianamede, dinlemeler sonucunda 4 şüphelinin kokain pazarladığı, diğerlerinin de bu kişilerden uyuşturucu madde alarak toplu halde kullandıklarının belirlendiği anlatıldı.
 
"Toplum özendiriliyor"

 
İddianamede, ''Özellikle son yıllarda Türk toplumu içerisinde yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ile ilgili olarak kolay yolla para kazanan bir grubun türediği ve bu grubun kazandığı parayı da uyuşturucu ve kumar alemlerinde harcayarak magazin basınına konu olduğu, bunun da toplumu özendirdiği belirlenmiş ve operasyonlar bu konuda yoğunlaştırılmıştır'' denildi.

Toplumdaki şiddet olayları ve uyuşturucu kullanımının adeta kangrene dönüştüğü vurgulanan iddianamede, ''Sokaklara, okullara kamera yerleştirmek, polisiye tedbirler almak, yasaları ve yönetmelikleri değiştirmek, kangren hale gelmiş bir yarayı aspirin ve yara bandı ile tedavi etmeye çalışmak demektir. Polisiye önlemler yalnızca, yaşanan şiddetin ve satılan uyuşturucunun yer ve nitelik değiştirmesine hizmet eder'' tespiti yer aldı.
 
Magazin haberciliğine eleştiri
 
Şiddet olaylarının sebepleri olarak pek çok unsurun sayıldığı, ancak bu unsurlar içindeki en önemlisinin medya olduğuna dikkat çekilen iddianamede, magazin haberciliği eleştirildi.
 
''Gerçek habercilik anlayışının, magazin haberciliğine kurban edildiği'' savunulan iddianamede, ''Ülke insanları yanlış yönlendirilmekte, adeta suça teşvik ve özendirilmekte, insanların adalete olan inançları yıkılmaya çalışmakta ve suça teşvik edilmektedir'' denildi.
 
İddianamede, “Bir ülkede demokratik düzen ve kanun devleti sadece yasalarla ve kurumsal düzenlemeler yapmakla gerçekleşmez. Bu sürece yurttaşların katkısı, duyarlılığı da gerekir. Kısacası bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir” ifadesi yer buldu.
 
Sanıklar hakkındaki ceza istemleri
 
Sanıklardan Özkan Ok'un ''suç işlemek için örgüt kurmak'' ve ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlarından 13 ile 39 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Coşkun Kalyoncu, Ercan Türkkan ve Ergün Türkkan'ın da ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'', ''uyuşturucu ticareti yapmak'' ve ''uyuşturucu kullanmak'' suçlarından 13 ile 38'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.
 
İddianamede, Seda Akman, ablası Eda Akman, Atilla Mete Murat, Selma Yavuz, Ahmet Genç, Durul Bazan, Cezmi Murat Kesmin, İsmail Hasan Gündüz, Özgür Bay, Gençay Acar ve Hamza Yılmaz'ın da ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'', ''uyuşturucu kullanmak'' ve ''uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırmak'' suçlarından 4 ile 10'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.
 
Bu sanıklar, iddianame kabul edilirse İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

CNNTurk



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs