En Sıcak Konular

Hükümet EMASYA'ya el atacak mı?

25 Ocak 2010 19:49 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ''EMASYA protokolünün yeniden gözden geçirilmesi faydalı olur'' dedi.

Bekir Bozdağ, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılmak üzre parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugün yaptığı, ''TSK'nın da bir sabırı vardır. Bu yapılanları lanetliyorum'' yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, kendisinin konuşmayı dinlemediğini söyledi.

Bekir Bozdağ, ''EMASYA protokolünün kaldırılmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldığı yönünde haberler var'' hatırlatması üzerine, ''EMASYA protokolünün yeniden gözden geçirilmesi faydalı olur'' dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ''Anayasa değişikliğinde askerlerin sivil mahkemede yargılanması yer alabilir mi?'' sorusu üzerine, şu anda Anayasa çalışmasıyla ilgili nihai bir değerlendirmenin yapılmadığını, yapıldıktan sonra bir değerlendirme yapılabileceğini kaydetti.

-TBMM'DEKİ HUKUKÇU SUBAYLAR-

Bozdağ, bugün bir gazetede yayımlanan, ''askerlere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin TBMM'de yasalaştığı gece iki subayın partileri ziyaret ettiği'' yönündeki haberle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:
''Muhalefet partilerini ziyaret edip etmediklerini, muhalefet partilerine sormak lazım. O gece herhangi bir görüşme bizimle olmadı. O gece düzenlemeyi muhalefet partileri ile mutabık kalarak yaptık. Önergeyi beraber müzakere ettik. Beraber kararlaştırdık. Hatta muhalefetin önergenin üzerinde konuşmama şeyi de var. Önergenin üzerinde muhalefetin bir eleştirisi, konuşması söz konusu değildir. Cuma günü muhalefetten kabul edilen düzenlemeyle ilgili olumsuz bir yaklaşım ve tepki olmadı. Cumartesi günü önce MHP'den sonra CHP'den değişikliğe karşı olumsuz birtakım açıklamalar, değerlendirmeler oldu. Zaten o dönemde o tartışmaları hep beraber yaşadık.

Genelkurmay Başkanlığı adına veya Milli Savunma Bakanlığı adına kanunların hem komisyonlarda hem de genel kurulda görüşülmesi sırasında takip eden hukukçu subaylar... Bunlar tıpkı Maliye Bakanlığı ile ilgili bir yasa görüşülerek nasıl Maliye Bakanlığı Müsteşarı veya ilgili bürokrat komisyonlarda bulunuyorlar, görüş bildiriyorlar, görüşlerine müracaat ediliyorsa askerlerle ilgili birtakım düzenlemeler yapılırken de asker kişiler hem komisyonlarda hem genel kurul görüşmeleri sırasında bürokratların bulunduğu yerlerde otururlar. Kendi görüşlerine ihtiyaç duyulduğunda, kendi görüşlerini iletmek istediklerinde bunlar alınır. Meclis'in uzun zamandır uyguladığı bir teamüldür. Arkasında farklı anlamlar, farklı manalar aramak doğru değildir. Her zaman görüşüyoruz. Sürekli askerle ilgili yasalar Meclis'te yasalaşıyor. Onlarda görevlerini yapıyor. Bunlara farklı anlamlar yüklemek doğru değildir. CHP, MHP gibi bütün partiler görüşüyor.''

-MEHMET SAĞLAM'IN SÖZLERİ-

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam da Orgeneral Başbuğ'un bugün yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, ''Adam gayet güzel bir şekilde dedi ki, 'Türkiye'de demokrasi var. Demokrasilerde de iktidarlar seçimle gelir, seçimle gider' dedi. Bence en güzel şeyi söyledi'' dedi.

Mehmet Sağlam, ''Sayın Genelkurmay Başkanı, iddialarla ilgili olarak 'lanetliyorum' ve 'TSK'nın bir sabrı var' dedi'' hatırlatması üzerine, ''Hayır, o ayrı konu. Tabii orada olmadıysa, onunla ilgili fikrini söylemek hakkına sahip. Ama son söylediği söz, Türkiye bir demokrasidir ve iktidarlar seçimle gelir, seçimle gider, meselesi fevkalade takdir edilecek bir konu'' diye konuştu.

Cihan



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs