En Sıcak Konular

Meclis Başkanı: İhtimal vermiyorum

25 Ocak 2010 18:08 tsi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin ardından iki askerin siyasi partilerin gruplarını ziyaret ettiği yönündeki iddialara ilişkin, "Ben de sabah gazetelere bakarken haberdar oldum. Dolayısıyla ne evvelinde ne de sonr

Şahin, Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan İstanbul Gençlik Spor Kulübü sporcularını kabulde, konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, bir gazetecinin, 'Askere yargı yolunu açan düzenlemeyle ilgili bugün bir gazetede 3 partiye iki askerin ziyarette bulunduğu yazılıyor. Muhalefet ziyareti yalanlıyor, iktidar ise doğruluyor. Bu konuda size bir bilgi geldi mi daha önce?' sorusu üzerine, "Ben de sabah gazetelere bakarken konudan haberdar oldum. Dolayısıyla ne evvelinde ne de sonrasında böyle bir şey duymadım." diye konuştu.

'Meclis'te çıkan bir yasaya dışarıdan müdahale edilmesini doğru buluyor musunuz?' yönündeki bir soruya Şahin, böyle bir müdahale olabileceğine ihtimal vermediğini belirterek, "Ama zaman zaman komsiyon çalışmalarına hatta Genel Kurul çalışmalarına kurumların temsilcileri davetlidirler. Bu bağlamda kurumlarımızın temsilcileri Meclis'e gelmişlerse onu yorumlamayı doğru bulmam." yanıtını verdi.

Şahin, Balyoz planı ile yapılan açıklama ve tartışmalara ilişkin olarak ise "Balyoz planı ile ilgili iddialarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı özel savcı yetkilendirmiş. Genelkurmay da soruşturma başlattığını açıkladı. Benim bu soruşturmaların sonucu dışında bir alternatifim yok." yorumunu yaptı.

Şahin, 'Anayasa değişikliği için uzlaşma komisyonu kurmayı dener misiniz?' sorusuna ise şöyle cevap verdi: "20. dönemde Anayasa Komismyonu üyesi olarak görev yaparken, Anayasa değişikliği yapmak üzere kurulan bir komisyon vardı. Ben de görevliydim. 37 maddelik bir Anayasa değişikliği teklifi çalışması yaptık. Bu 12 Eylül Anayasası üzerindeki en kapsamlı değişiklik olacaktı. Tabi bu dönemde de böyle bir çalışma ihtiyacı var. O nedenle bir komisyonun kurulmasını arzu ederim. Benden önceki Meclis Bakanı sayın Köksal Toptan da böyle bir teşebbüste bulundu. Ancak sanırım bu imkan bulunmadı. Acaba siyasi partilerimiz bir temsilci gönderebilir mi? Henüz o noktada olmadığımızı görüyorum. Ama siyasi partilerimizin, sendikaların bu yönde çalışmaları var. Bunun Türkiye için çok faydalı bir iş olacağı kanaatindeyim. Ama henüz o noktaya geldiğimizi düşünmüyorum."

Şahin, Anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesi konusunda bir uzlaşma olup olmayacağı sorusuna ise "Biz henüz o noktaya gelmiş değiliz. Meclis Başkanlığı'na henüz bir Anayasa değişikliği teklifi yok. Bu değerlendirmeler için henüz erken." dedi. (CİHAN) 

 



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs