En Sıcak Konular

'One Minute' Davos albümüne girdi

25 Ocak 2010 13:22 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin bakanları bu yıl 40'ıncısı gerçekleştirilecek Davos-Klosters toplantılarına gitmedi, ancak Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantılarının 40'ıncı yılı onuruna hazırladığı albümde "one minute" tartışmasına y

280 sayfalık albümde eski Cumhubaşkanı ve Başbakan Turgut Özal'ın adı 8 kez, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Süleyman Demirel'in ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı 2 kez geçiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı Davos-Klosters toplantılarının 40'ıncı yılı onuruna hazırlanan albümde "one minute" krizine değinildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın başlayıp altı gün sürecek olan ve bu yıl 40'ıncısı gerçekleştirilecek Davos-Klosters toplantılarına gitmedi, ancak Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantılarının 40'ıncı yılı onuruna hazırladığı bir albümde "one minute" tartışmasına yer verildi. "Dünya Ekonomik Forumu - Tarihin Biçimlenmesinde Bir Ortak: İlk Kırk Yıl 1971-2010" başlıklı yayında, Davos toplantıları yıl yıl özetlendi.

-DAVOS'UN ŞÖHRETİ ERDOĞAN-PERES GİBİ TARTIŞMALARDAN GELİYOR...-

2009 yılına ayrılan "2009 Küresel Kriz Yılı" başlıklı bölümde "Davos'un şöhreti, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze ile ilgili bir panelde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile ateşli bir tartışmadan sonra oturumun sonunu beklemeden sahneyi terk etmesinin de teyid ettiği gibi, en tartışmalı konuların bile bazen büyük bir hırsla tartışıldığı bir yer olmasından geliyor. Haber bültenlerinde geniş bir şekilde işlenen olay, dünya çapında bir tartışmayı ateşledi" denildi.

Albümde Başbakan Erdoğan'ın 1998 yılına ait, ancak bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken DEF 1998 Kasım-İstanbul toplantılarında görüldüğü bir fotoğraf da yer aldı.

-ÖZAL VE DEMİREL DE ALBÜMDE...-

40'ıncı yıl yayınında, eski cumhurbaşkanı ve başbakanlar Turgut Özal ve Süleyman Demirel'den de söz edildi. 280 sayfalık yayında Özal'ın adı 8, Demirel ve Erdoğan'ın adı ise 2 kez geçti. 1986 yılına ait "Davos Diplomasisi" başlıklı bölümde "Bu Davos Sempozyumu Türkiye Başbakanı Turgut Özal ile Yunanistan Başbakanı Andreas Papandreu arasındaki açık oturum dolayısıyla hatırlanmaya değer. İki lider aynı zamanda bir ekonomik oturumda da birlikte yer aldılar. Bu iki ülke tarihinde bir dönüm noktası ve Davos Ruhu'nun bölünmüş parçalar arasında köprü olma gücüne bir tanıklıktır" denildi.
 
 
zaman



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,812 µs