En Sıcak Konular

İşte Cindoruk'un cumhurbaşkanı adayı

25 Ocak 2010 12:50 tsi
İşte Cindoruk'un cumhurbaşkanı adayı ANAP'la birleşmesinin ardından partiyi açma çalışmalarını hızlandıran Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk bakın kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor...

ANAP'la birleşmesinin ardından partiyi açma çalışmalarını hızlandıran Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eşinin memleketi Eskişehir'in Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söyledi.

Cindoruk, "Büyükerşen, artık Türkiye'ye hizmet etsin. Büyükerşen'i partimizin adayı olarak da gösterebiliriz. Bu niye olmasın?" dedi.

Partisinin 1. Bölge Divan Toplantısına katılmak üzere Eskişehir'e gelen Cindoruk, kentte yayın yapan bir yerel televizyon programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Büyükerşen'den bahsederken övgü dolu sözler sarf eden Cindoruk, Büyükerşen'in başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve yaptığı işlerle Türkiye çapında tanınan bir isim haline geldiğini kaydetti. Cindoruk, "Yılmaz hoca, artık biraz da Türkiye için güzel şeyler yapsın. Büyükerşen, Eskişehir'e yapacağı her şeyi yapsın. Yaptıkları güzel. Halk onu seviyor. Artık biraz da Türkiye için yapsın. Ankara'dan, İstanbul'dan arkadaşlarım otobüs kiralayarak topluca Eskişehir'e geliyorlar. Ben Eskişehir'in sanayi, eğitim ve kültür şehri olduğunu biliyordum. Ama ilk defa turizm şehri olduğunu gördüm. Bunlar Yılmaz Hoca'nın sayesinde oldu." diye konuştu.

"BÜYÜKERŞEN'İ CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"

Cindoruk, başta Ankara, İstanbul olmak üzere değişik şehirlerden Eskişehir'e yapılan ziyaretlerin, kentteki güzel çalışmaların, Büyükerşen'e Türkiye çapında bir sempati kazandırdığını dile getirdi.

Başarılı çalışmalarından dolayı Büyükerşen'in cumhurbaşkanlığını hak ettiğini ve artık cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirten Cindoruk, "Türkiye Cumhuriyeti belediye başkanlığı olmadığına gör, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı var. Ben Yılmaz Hocayı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum. Bunu da partimizin aracılığıyla yapabiliriz. Büyükerşen'i partimizin adayı olarak da gösterebiliriz. Bu niye olmasın." şeklinde konuştu.

"TSK'YA BİR YAZI YAZARSINIZ, İSTEDİĞİNİZ BİLGİLERİ ALIRSINIZ"

Diğer yandan, TSK'nın aranmasını da eleştiren Cindoruk, "Her şeyden kuşku duyarsanız, her yeri aramaya kalkışırsanız, ortaya çıkacak manzara budur. Ne arıyorsunuz devletin kasalarında? Devlet, devleti arar mı? Bakın, devlet devleti arıyor. Devlet dediğin kim yargı, silahlı kuvvetlerdir. Silahlı kuvvetlerine bir yazı yazarsınız. İstediğiniz bilgileri alırsınız. Silahlı kuvvetlerin karargâhında arama yaparsanız, onu küçük düşürmeye kalkarsınız, bu milleti endişeye sevk edersiniz." ifadesini kullandı.

"BİZDEN İSTERLERSE TAM METİN ANAYASAYI ONLARA SUNMAYA HAZIRIZ"

Konuşmasında, yeni bir anayasa istediklerini vurgulayan Cindoruk, şöyle dedi: "Yarı başkanlık sistemini tavsiye ediyoruz. Senato tavsiye ediyoruz, anayasa istiyoruz. Bu anayasa için bizden istiyorlarsa, tam metin bir anayasayı milletin huzuruna ve onlara sunmak istiyoruz."

cihan



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs