En Sıcak Konular

Buz sensörü trafiği rahatlatıyor

25 Ocak 2010 12:43 tsi
İBB'nin buzlanmaları önceden haber veren erken uyarı sistemi, İstanbul trafiğini rahatlatıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin buzlanmaları önceden haber veren erken uyarı sistemi (EUS), İstanbul trafiğini rahatlatıyor. İstanbul'un en kritik yollarında 25 noktaya kurulan Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem sensorlarından gelen bilgiler doğrultusunda ekipler sevk ve idare ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı ve İstanbul'un en kritik yollarında 25 noktaya kurulan Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem sensorlarından (EUS) gelen bilgiler doğrultusunda ekipler sevk ve idare ediliyor. Elektronik olarak hava ölçümü yapan sensorlar, GPRS modem üzerinden verileri AKOM'a iletiyor. Bilgiler sahada çalışan tüm bölge şeflerine iletilerek durum hakkında bilgi veriliyor ve buzlanma veya karlanma olan yollara anında müdahale ediliyor.

Otomatik Yol Meteoroloji gözlem sensorları yardımıyla; Buzlanmanın nerelerde ve ne zaman başlayacağını önceden belirleniyor, yollara atılan kimyasalların doğru zamanda ve yeterli miktarda kullanılması sağlanıyor, yağmur, kar, donma, buzlanma, şiddetli rüzgâr ve sis önceden belirleniyor, can ve mal kaybını minimuma indirmek için erken ve doğru müdahale sağlanıyor. EUS sistemiyle; rüzgâr hızı, rüzgâr yönü, hava sıcaklığı, bağıl nem, hali hazır hava, yağış tipi yoğunluğu ve görüş mesafesi, yol yüzeyi sıcaklığı, yol yüzeyi üzerindeki sıvı tabakasının kalınlığı, yol yüzeyi üzerindeki buzlanma önleyici kimyasal miktarı, yol yüzeyi üzerindeki sıvı tabakasının donma sıcaklığı, yol yüzeyi durumu (kuru, ıslak veya nemli), yol üzerindeki buzun varlığı, oluşma tehlikesi ve tahmini donma süresi.

İstanbul'da sensor yerleştiriler yerler şöyle; Eyüp Haliç Köprüsü, Gaziosmanpaşa O-2 Otoyolu, Bayrampaşa Sağmalcılar Viyadüğü, Bağcılar O-2 Otoyolu Mahmutbey Viyadüğü, Eminönü Yenikapı Heliport, Avcılar Ispartakule Viyadüğü, Büyükçekmece D-100 Haramidere, D-100 Büyükçekmece 'S' virajları, Bakırköy Atatürk Havalimanı Kavşağı, Beşiktaş Barbaros Bulvarı Yıldız Kavşağı, Sarıyer Hacıosman Bayırı, Zekeriyaköy yolu, Şişli Levent-Zincirlikuyu Kavşağı, Kağıthane AKOM, Arnavutköy, Silivri TEM Kavaklı mevkii, TEM Kovaderesi Viyadüğü, Ümraniye TEM otoyolu, Üsküdar Libadiye köprülü kavşağı, Çamlıca, Tuzla Servet Bayramoğlu Viyadüğü, Pendik, Kartal Samadra turnikeler, Uğur Mumcu, Kadıköy Rıdvan Dedeoğlu Viyadüğü, Beykoz- Kavacık bağlantı yolu, Ümraniye Alemdağ ve Şile.

cihan



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs