En Sıcak Konular

Yunan çiftçisini Bulgar Başbakanı ikna ederse

25 Ocak 2010 11:12 tsi
Yunan çiftçisini Bulgar Başbakanı ikna ederse Bulgaristan Başbakanı, ülkesiyle Yunanistan arasında karayolunu bloke eden Yunan çiftçileri ikna edince Atina’da kıyamet koptu; Yorgo Papandreu yaylım ateşine tutuldu

Yunanistan’da karayolları ulaşımını felce uğratan çiftçilerin traktörlerle yol kapatma eylemine Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un başarılı müdahalesi Atina’yı karıştırdı. Muhalefet ve medya “milli fiyasko”, “rezillik” ifadeleri kullanarak günlerdir süren krizi çözemeyen Başbakan Yorgo Papandreu’nun hükümetini yaylım ateşine tuttu.

Dokuzuncu gününü dolduran çiftçi eylemleri çerçevesinde kuzey Yunanistan’da Promahon gümrük kapısını bloke eden traktörler nedeniyle Yunanistan ile Bulgaristan arasında kara iletişimi kesilmiş; sınırın iki tarafında da kilometrelerce TIR kuyrukları oluşmuştu. Sofya hükümeti geçen hafta önce Atina’yı AB’ye şikâyet etti ve sonra AB nezdinde Yunanistan’dan “sınır ulaşımını sağlayamadığı” nedeniyle tazminat istedi.

Ardından çiftçilerle temasa geçen Borisov, önceki gün Yunanistan sınırına gitti,  çiftçilerle ayaküstü müzakerede bulundu. Temastan sonra traktörler 4 saatliğine yoldan çekildi ve mahsur kalan binlerce TIR karşılıklı geçiş yaptı. Çiftçiler daha sonra sınırı yeniden bloke etti. Bu gelişme Atina’yı karıştırdı. Ana muhalefet lideri Andonis Samaras, “Papandreu’ya ‘krize müdahale et’ çağrısında bulundum, ancak onun yerine Bulgar muadili müdahale etti. İnanılır gibi değil” dedi. Muhalefetin önemli ismi Dora Bakoyanni de “Papandreu, krize çözüm için Akdeniz diyetinden bahsederken, Borisov çiftçilerle görüştü ve sınırı açtı. Yunanistan için büyük ayıp” dedi.

TV kanalları olayı “Yunanistan Başbakanı çiftçilerle görüşmüyor, Bulgaristan Başbakanı görüşüyor” diyerek duyurdu. Thema gazetesi “Ülke rezil oldu” yorumunu yaptı. Makedonya gazetesi ise “Milli fiyasko. Yunan çiftçiler Sofya’yı dinledi, Atina’ya sırt çevirdi” manşetini attı.

Çiftçiler, Atina’nın tarıma ödenek ayırmasını talep ediyor. Kötü ekonomiyle zor durumdaki Papandreu ise çiftçilere “İstemlerinizin karşılanması imkânsız, eyleme son verin” yanıtı veriyor.

Milliyet



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs