En Sıcak Konular

Haiti'de toplu mezarlara 150 bin kişi gömüldü

25 Ocak 2010 10:23 tsi
Depremle birlikte özellikle başkenti yerle bir olan Haiti'de şu ana kadar 150 bin kişi sadece toplu mezarlara gömüldü.

Haiti'deki depremin üzerineden günler geçmesine rağman hala ülkede depremden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı hakkında net bir rakam yok ancak gelen son bilgiler sadece toplu mezarlara 150 bin kişinin gömüldüğünü gösteriyor.

Haiti depreminde ölenlerin sayısı tam olarak belirlenemese de, toplu mezarlara 150 binden fazla cesedin gömüldüğü bildirildi.

Haiti İletişim Bakanı Marie-Laurence Jocelyn Lassegue, yaptığı açıklamada enkaz altında "200 bin mi, 300 bin mi, kaç kişinin cesedinin bulunduğunu kimsenin bilmediğini", ancak sadece başkent bölgesinde hükümetin elindeki rakamlara göre 150 binden fazla cesedin gömüldüğünü söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun rakamlarına göre ise depremde 250 bin kadar kişi de yaralandı. Bu rakamlar, Haiti depreminin son zamanların en büyük felaketlerinden biri olduğunu gösteriyor.

En büyük felaketler listesinde 1970'de 300 bin kişinin öldüğü Bangladeş'teki kasırga, 1974'de Çin'in kuzey doğusunda 242 bin kişinin öldüğü deprem ve 2004'de 226 bin kişinin öldüğü Hint Okyanusu'ndaki tsunami de var.

Haiti hükümeti 2 milyonluk başkentte evsiz kalan 600 bin kişinin akrabaları veya kırsal bölgelerde daha iyi sığınma koşulları bulmalarını isterken, uluslararası yardım kuruluşları daha fazla çadıra gerek olduğunu bildiriyor.

200 bin kadar başkentlinin bedava ulaşım olanaklarından yararlanarak başka bölgelerdeki yakınlarının yanına gittiği sanılıyor.

Başkente bir aileyi barındıracak büyüklükte 100 bin kadar ç adıra ihtiyaç olduğu bildiriliyor. Dünya Gıda Programı sadece Cuma günü 2 milyon kişiye yiyecek dağıttı, bu rakam Perşembe günü 1,2 milyondu.

dunyabulteni



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs