En Sıcak Konular

DTP’li Başkan kayıp silahlara mı güveniyor?

0 0 0000 00:00 tsi
DTP’li Başkan kayıp silahlara mı güveniyor? DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu “Kerkük’e yönelik bir saldırıyı bize yapılmış sayarız” dedi. Bu yüzden tutuklanan Başkan neye güvenerek “devlet ağzıyla” konuştu? iyibilgi hassas dosyayı açıyor.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu yaptığı riskli çıkışıyla bir anda gündeme oturdu. İl Başkanı Türkiye’nin Kerkük’e olası müdahalesi halinde bunun kendilerine yapılmış bir saldırı olarak algılayacaklarını belirtti. Sabah gazetesinden Fatih Altaylı başta olmak üzere kimi köşe yazarları bu çıkışın “ifade özgürlüğü” çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini, bunun bölücülük olduğunu ileri sürerken, Milliyet’ten Can Dündar, Başkan’ın konuşma hakkı olduğunu savundu.

Devlet de bu konuda ne düşündüğünü gösterdi. Aydoğdu gözaltına alındı ve kısa sürede tutuklandı. Şimdi bölücülükten yargılanacak. iyibilgi’nin edindiği bilgilere göre güvenlik bürokrasisi DTP’li Başkanı’ın sözlerini tehlikeli buldu. En çok da Başkanı’ın “devlet ağzı” kullandığı düşünülüyor. Çünkü diplomasi dilinde “bize yapılmış sayarız” sözlerinin ancak devlet adamlarının kullanacağı türden sözler olduğuna, DTP’li Başkanın bu şekilde konuşarak kendisini nasıl gördüğünü ortaya koyduğuna inanılıyor. İşte bu işin püf noktası ve endişe kaynağı. Çünkü bu bölücülüğün artık uç noktası olarak görülüyor.

Yapılan analizlerden biri de, bu işin ne denli kötü niyetle yapıldığı. Başkan bu sözleri tabii ki bilerek söyledi ve istediği de zaten gözaltına alınıp tutuklanmaktı. Bu açık biçimde provakatif bir hareket. Ama yaklaşan seçimler için gerekli görülmüş olmalı!

Peki, DTP’li Başkan bu şekilde konuşurken neye güveniyor? Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge bu soruyu yanıtlıyor; Acaba başkan ABD’nin Irak’ta kayıp 280 bin silahına mı güveniyor?

Bu önemli bir soru. Çünkü geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir gerçek tüyleri diken diken etmişti. Danıştay saldırısı ve Rahip Santaro cinayetinde kullanılan silahların Kuzey Irak’ta kaybolan Amerikan silahları olduğu, ABD’nin bölgeye Saddam döneminde bölge halkını silahlandırmak için gönderdiği kimilerine göre 400 bin kimilerine göre ise 300 bin silahın sadece 12 bininin kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı. Silahların geri kalanı ise ABD yetkililerine göre “teröristlerin depoları basması” ya da Iraklı komutanların silahları satması gibi sebeplerle ortadan kaybolmuştu. Türkiye’yi sarsan iki cinayette kullanılan silahlar Türkiye’ye silahların girdiğinin bir kanıtı. Peki, diğer silahlar da Türkiye’de mi? DTP başkanı toprak altındaki bu silahlara mı güveniyor? Çekirge, bu soruyu soruyor…

DTP liderlerine hapis cezası

iyibilgi.com



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,899 µs