En Sıcak Konular

Özkök Paşanın gözü Çankaya'da mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Bakanlarla yemek yiyen, Ankara’yı terk etmeyen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan köşk için sinyal beklediği iddia ediliyor. 

Tercüman Gazetesi'nde Metin Özkan imzası ile yayınlanan ve kulis söylentilerini içeren manşet haberine göre, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayı umuyor.

Tercüman'ın manşet haberinde yer alan haberin tam metni şöyle:

ÜLKE gündeminde aylardır büyük gerginliklere neden olan Cumhurbaşkanlığı tartışmaları her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. İki ay önce hükümet üyesi bazı bakanlarla özel bir yemekte bir araya geldiği iddia edilen Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, hakkında çıkan bu türdeki kulis haberlerini hiçbir şekilde yalanlamamıştı. Tabii bakanlar da... Bu haberlerden hemen sonra Başbakan Erdoğan tarafından verilen “Meclis dışı” mesajı da bu kulisleri doğrular nitelikte birtakım soru işaretlerine yol açmıştı: “AKP’nin adayı Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök mü?”

Geri sayım sürüyor

Çankaya seçimi için geri sayımın sürdüğü şu günlerde, sürekli olarak, “Bu parlamento Cumhurbaşkanını kendi içerisinden çıkaracak. Eğer bunu başaramazsak parlamento için büyük bir acziyet oluşur. Kimse Meclis’i acziyet içinde bırakamaz” diyen Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı için dışarıdan birisi de aday olabilir” şeklindeki sözleriyle kimbilir belki de “Hocam” diye hitap ettiği Özkök’e mesaj gönderiyordu.

Görevde olduğu günlerde de ismi kulislerde Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Hilmi Özkök ise bu konuda şimdiye kadar hiçbir açıklama yapmadı. Ancak aldığımız bazı duyumlara göre “Emekli olduğumda İzmir-Urla’ya yerleşeceğim ve yaptırdığım yazlık evimde kafamı dinleyeceğim” diyen Özkök Paşa, her ne hikmetse bir türlü Ankara’dan kopamıyor.

Özkök konuşuluyor

Hatta aldığım bir başka duyuma göre, siyaset dünyasının abileri ve birçok üst düzey isimle birlikte Özkök Paşa’nın kulisleri oluyormuş .

Başkent kulislerinde konuşulan bu konulara ise bazı kesimlerden birtakım homurdanmalar duyuluyormuş. Nedeni olarak da, Hilmi Özkök Paşamızın görevde olduğu yıllarda yaşanan Kıbrıs tartışmalarında izlediği mülayim ve suskun politika gösteriliyormuş. Zamanında adı ‘Suskun Paşa’ya çıkan Özkök, Çankaya için aday gösterilir mi?.. Gösterilirse çıkar mı, çıkmaz mı, orası bilinmez . Ancak bilinen bir gerçek var; o da AKP yönetiminin 200 bin anketörle gerçekleştirdiği Türkiye’yi kapsayan anketin sonuçlarına göre, taban Başbakan Erdoğan’ın Çankaya’ya aday olmasını istemiyor.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Cumhurbaşkanı olabilir mi? Milletvekillerinin bu konudaki görüşleri şöyle:

AKP Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu: Nisan ayına kadar konuşmayacağız. Dışarıdan bir ismin de Cumhurbaşkanı olması için yasal zemin var, olabilir; ama Başbakan inisiyatif kullanmadan konuşmamız olmaz.

AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey: Bu tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyor ve AKP’nin içini karıştırmak için yapıldığına inanıyorum. Benim fikrim Meclis içinden birisinin olmasıdır.

CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya: Görünen o ki Başbakan hedefi şaşırtıyor, kendini kamufle ediyor. Başbakan zamanı bekliyor, bu bir şaşırtma. Başbakan kendisi olacak, başka kimseyi göstermeyecek.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay: AKP’nin adayı bellidir. İki kere ikinin dört olduğu kadar kesindir. Aday Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tepkiler nedeniyle bunu perdeliyorlar. Zamanı gelince açıklayacaklar. AKP’li vekiller Başbakan’ı önerecek ama bu Türkiye’yi gerecektir.

Anavatan Partisi Hatay Millletvekili Züheyir Amber: AKP kurulduğu günden bu yana Hilmi Özkök ile ilişkileri iyi tutmuştur. Özkök’ün Cumhurbaşkanı olması dengeyi sağlama açısından son derece olumlu bir karar olur. Bence iki üç ayı beklemeden aday açıklanmalıdır. Başbakan ve Gül’ün arka arkaya aynı paralelde yaptıkları açıklamalar bu yorumu da doğuruyor. Olabilir, niye olmasın?

(Tercüman)



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,706 µs