En Sıcak Konular

Eroğlu: Orams davasının sonuçlarını dikkate alacağız

22 Ocak 2010 19:09 tsi
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, ''Orams davasının sonuçlarını dikkate alacaklarını, ancak uygulamayacaklarını ifade ederek, ''Bize göre adil bir karar değildir, siyasi bir karardır'' dedi.

Başbakan Eroğlu, Kerem Hasan başkanlığındaki ''Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği'' heyetini kabul etti.

Heyeti kabulünde konuşan Eroğlu, KKTC'nin tanıtılması ve ulusal davanın anlatılması açısından lobi faaliyetlerinin önemine işaret ederek, lobi çalışmalarına her ülkede ihtiyaç olduğunu belirtti. Eroğlu, özellikle Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı İngiltere ve Avustralya'da bu tür faaliyetlerin, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin kendi ülkelerinden koparılmaması yönünde de yararlı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiğini, ancak sonucunun ne olacağını şu anda söylemenin mümkün olmadığını belirten Eroğlu, Rumların retçi tavırlarına rağmen Türk tarafının suçlandığını söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının kendi haklılığını anlatmakta ve kabullendirmekte zorlandığını ifade eden Eroğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği sözleri yerine getirmediğini anımsatarak, ''Medeni dünyanın ambargo uygulayışını bir türlü hazmedemiyoruz. Kuzey'de de bir halk vardır, devlet vardır ve insan her yerde insandır'' dedi.

-ORAMS KARARI-

Ambargolarla AB'nin, Kıbrıs Türkünü Rumun inisiyatifi altında yaşamaya mahkum etme gayreti sergilediğini dile getiren Eroğlu, ''Orams davasının sonuçları da bu düşüncenin ürünüdür'' dedi.

Orams davasının sonuçlarını dikkate alacaklarını, ancak uygulamayacaklarını vurgulayan Eroğlu, ''Orams'lara evlerini yıktırma diye bir düşüncemiz yok. Elbette ona uygun bazı tedbirler almamız gerekecek'' dedi. Eroğlu, uzmanlarla toplantı yapıp tavırlarını daha da netleştireceklerini söyledi.

Eroğlu, gerek Avrupa gerekse İngiltere mahkemelerinin vermiş olduğu kararı, ''Kıbrıs Türk halkının boğazını sıkma, tavizkar politika izleme ve Ruma Kıbrıs Türkünü mahkum edecek anlaşmalara olanak sağlama düşüncesiyle alınmış karar'' olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Orams kararının adil değil siyasi bir karar olduğunu ifade eden Eroğlu, ''Ama neticede bu, İngiliz İstinaf Mahkemesinde de son şeklini almıştır. Temyiz hakkı bile elimizden alınmıştır. Bu bakımdan bunlar bizi düşündürüyor'' dedi.

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği Başkanı Kerem Hasan da, Orams davası kararıyla ilgili olarak, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler olarak endişe içinde olduklarını belirtti.

Hasan, KKTC'ye bağlı insanlar olduklarını ve ne gibi önlemlerin alınacağı konusunda bilgi edinmek istediklerini dile getirdi.
 
 
zaman



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs