En Sıcak Konular

Komisyon Açıkladı: Kötü muamele yok

22 Ocak 2010 18:39 tsi
Çocukların ve gençlerin kaldığı cezaevleri ile eğitim evlerini incelemek üzere kurulan İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, İstanbul'daki çalışmalarını tamamladı.

Bugün Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevinde inceleme yapan komisyon adına açıklama yapan Alt Komisyon Başkanı Mustafa Ataş, basına yansıyan kötü muamele iddialarının gerçeği yansıtmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Çamlıca'daki Belediye Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Ataş, Elazığ Çocuk Eğitim ve Cezaevi, Sincan Cezaevi, Pozantı Cezaevi ile Maltepe Cezaevi'ndeki incelemeleri tamamladıklarını belirtti. Bir hafta içerisinde Kayseri İncesu ve İzmir Cezaevi'nde de inceleme yaptıktan sonra raporlarını tamamlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacaklarını ifade eden AK Parti Milletvekili ve Alt Komisyon Başkanı Mustafa Ataş, 2 yıl öncesine göre cezaevlerinde çok olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

Ataş, "Çocuklar ve gençler ülkemiz için çok önemli. Çünkü dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan genç bir nüfusa sahibiz. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili olarak bugünden tedbirleri alırsak geleceğimiz daha aydınlık olur. Çocuklara suçlu gözüyle bakmadan, onları anlayarak gerekli çabaları göstermek zorundayız. Ülkemizde bir takım eksikliklerden dolayı kusur işleyen çocuklar ister istemez cezaevlerine düşüyorlar. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak çocukların bulundukları ortamlarda insan hakları ihlalleri var mı yok mu, buralarda çocuklara psikolojik ve sosyal destek veriliyor mu, çocuklarımız buralarda insanca yaşayabiliyorlar mı? Bütün bunları araştırmak ve incelemek üzere bu çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Geçmiş yıllarda da 16 cezaevinde incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Mustafa Atay, "İki yıl öncesine göre çok güzel gelişmeler var. Pozantı Cezaevi ile ilgili kamuoyuna bazı iddialar yansımıştı. Yaptığımız incelemelerde olumsuz haberlerin doğru olmadığını belirledik. Ayrıca Maltepe Cezaevi ile ilgili de kötü muamele iddiaları vardı. Buradaki yetkililerden brifing aldık. İlgili kurumlarla tek tek görüştük. Çocuklarla ilgili çalışma yapan bütün adli ve idari birimlerle görüştük. Çocuklarımızla tek tek ayrı odalarda görüşmeler yaptık. Karşılaştığımız olumsuz hiçbir şey yok. Kötü muameleye dair hiç bir şikayet almadık." diye konuştu.

Türkiye'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini öne süren Ataş, cezaevlerindeki fiziki koşulların Avrupa'daki birçok ülkeden çok iyi durumda olduğunu, tutuklu ve hükümlülerden ortamlarla ilgili hiçbir şikayet gelmediğini kaydetti. Başkan Mustafa Ataş, "Çocuklarımızla özel görüşmeler yaptık. Cezaevleri yetkililerini bu görüşmelere almadık. Şikayetlerimiz yok, yemeklerimiz güzel, sosyal faaliyet alanlarından faydalanıyoruz dediler. Buralarda olabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için daha sık ziyaret edilmesini tavsiye ediyoruz. Bu tür ziyaretler yaşanabilecek olumsuzluklar için tedbir olur. Bunlar bizim çocuklarımız. Mühim olan suçu işlemeden önce suç işlenecek zeminleri ortadan kaldırmaktır. Biz sineklerle değil, sinekleri üreten bataklıkları kurutmalıyız. Bizim temel gayemiz budur. Denetim maksadımızın temelinde de bu yatıyor. Türkiye her gün daha iyiye gidiyor." şeklinde konuştu.

cihan




Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,414 µs