En Sıcak Konular

Kandil’den gelen PKK’lılar Öcalan için ifade verdi

22 Ocak 2010 16:47 tsi
İMRALI’da ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Irak'tan gelen 34 PKK'lıdan 6'sı, çetebaşının hücresinin daraltıldığı iddiaları üzerine yaptıkları basın açıklaması nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında

Haklarında terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamasıyla soruşturma açılan PKK'lılar savcıya, “Abdullah Öcalan Türkiye’nin realitesidir. Bu insana dokunulduğu zaman Kürt toplumu sokağa inmekte” dedi.

Terör örgütü PKK’nın Irak'taki Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’dan gelenler 34 kişi arasında yer alan ve aralarında grup sözcülerinin de bulunduğu 6 kişi, Abdullah Öcalan’ın hücresinin daraltıldığı iddiaları üzerine 30 Aralık 2009'da İHD Diyarbakır Şubesinde yaptıkları basın açıklaması nedeniyle ifade verdi. Kandil’den Türkiye’ye gelen grubun sözcüsü Mehmet Şerif Gençdağ, Lütfü Taş, Mustafa Ayhan ve Vilayet Yakut ile Mahmur grubunun sözcüsü Nurettin Turgut ve Bülent Aka, bugün öğlen saatlerinde avukatlarıyla birlikte ifade vermek üzere Diyarbakır Adliyesine geldi. PKK’lılar yaklaşık bir saat boyunca, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi.

SOKAK EYLEMLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN AÇIKLAMA YAPTIK

Savcının, “Uluslararası alanda terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütün, lideri için neden açıklama yapma gereği duydunuz?” sorusunu cevaplayan Kandil’den gelen PKK’lılar ortak verdikleri ifadede şöyle dedi:

“3.5 milyonun siyasi iradem dediği şahsa yönelik, cezaevi koşullarının ağırlaştırılması, Kürt toplumu üzerinde olumsuzluklar meydana getirip, çatışma ortamını körüklüyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması ve barışın geliştirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Abdullah Öcalan Türkiye’nin realitesidir. Bu insana dokunulduğu zaman Kürt toplumu sokaklara inmektedir. Bu tür durumlara meydan verilmemesi ve bunun önüne geçilmesi amacıyla bu açıklama yapıldı.”

İmralı Adasında ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalan’ın, hücresinin değiştirilmesinin ardından, Kandil ve Mahmur’dan gelen 34 kişi adına 17 kişilik grup ilk defa Öcalan için, İHD Diyarbakır Şube Binasında kameralar önüne çıkıp, basın toplantısı düzenlemişlerdi. Kandil’den gelen Gülbahar Çiçekçi tarafından okunan basın açıklamasında, “Kürt halkının siyasi irade olarak kabul ettiği Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik insanlık dışı yaklaşım, çözümü geliştirmek bir yana daha çok çözümsüzlüğü derinleştirmektedir. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü demokrasi ve barışın sağlanmasının olmazsa olmaz koşuludur” ifadeleri kullanılmıştı.

Bu açıklama üzerine basın açıklamasına katılan 17 kişi hakında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Hakkında soruşturma açılan 17 kişiden şu ana kadar 16’sının ifadeleri alındı. Mahmur’dan gelen Hacı Sorgül’ün de ifade vermesinin ardından, soruşturmanın tamamlanacağı belirtildi.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs