En Sıcak Konular

'Avrupalılar küçümseyince, Türkler uzaklaşıyor'

0 0 0000 00:00 tsi
'Avrupalılar küçümseyince, Türkler uzaklaşıyor' Yine Daily Telegraph'ın iç sayfalarındaki bir yazının başlığı, "Niçin Türkiye'den bu kadar korkuyoruz?". Yazıyı kaleme alansa, Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden Boris Johnson.

Johnson, Osmanlı İmparatorluğu'nun son İçişleri Bakanı ve Kurtuluş Savaşı'na muhalif gazeteci Ali Kemal'in de torunu. Boris Johnson, İslam'la ilgili endişelerin Doğu ve Batı arasında uzlaşma sağlanmasına yönelik çabaları tehlikeye atmaması gerektiğini söylüyor.

Muhafazakar milletvekili, gazetenin bir sayfa ayırdığı yazıda, sonra konuyu, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkan çevrelere getiriyor:
"Ortada, Türkiye'nin üyelik başvurusuyla ilgili bir sorun olduğu açık. Sorunun ekonomiyle falan fazla ilgisi yok. Zira Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası, Avrupa Birliği'ne giren bazı ülkelerden fazla. Kıbrıs, yoksulluk, nüfus falan da değil sorun...Sorun, 'değerler'. Papa'nın, papazların, siyasetçilerin saçma değerleri".

Boris Johnson Avrupalıların Türklere onları "küçümseyen" bir şekilde baktığını, bu nedenle Türklerin Avrupalıları sevmemeye başladığını belirtip eklemiş:
"Birbirimizden uzaklaşmaya değil, birbirimizle barışmaya ihtiyacımız var. Düşman 'değerler' hakkında mırıldanıp farklılıkları pekiştirmek yerine, Türkiye'yle tartışmalarımızda çok kritik bir noktaya geldiğimizi görmeliyiz. Ya Atatürk'ün başarısını, Türkiye'nin Müslüman bir nüfusla laik bir demokrasi olarak elde ettiği başarıyı destekleyeceğiz; ya da dinleri yüzünden Türklere burun kıvıracağız".
BBC



Bu haber 190 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs