yerimiz de yok' | " /> yerimiz de yok' | "/>

En Sıcak Konular

'Gidecek başka yerimiz de yok'

22 Ocak 2010 15:24 tsi
'Gidecek başka yerimiz de yok' TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Taraf Gazetesi'nde yeni oluşturulacak 'Darbe Kabinesi'nin Başbakanı olarak gösterildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Hisarciklioğlu: "Bu sabah herşeyi gazetede okudum. Demokrasi adına ismimi karıştıranlardan şikayetçiyim. Bulanık suda balık avlamaya çalışanların oltasına takılanlardan şikayetçiyim. Gerekli hukuki süreci de başlatmış bulunuyorum. Ben ailesi 1960 ihtilali 1971 muhtırası ve 1980 askeri darbesinden ve şahsende 28 Şubat'tan zarar görmüş birisiyim.

BANA BU İFTİRAYI ATAN HERKESTEN ŞİKAYETÇİYİM

Hayatım boyunca Allah'a çok şükür ne zülmeden oldum ne de zalimlerden merhamet dileyen oldum. Sadece adaletin yanında oldum. BüyükTürk bilgini Farabi 'Ancak özgür birey ve toplumlar ahlaklı olabilir' Türkiye'nin sorunlarının çözümü meşruiyet dışı yollarla aranmamalıdır.

Zulüm ile abad olunmaz. Ben ülkemin her karışını geziyor ve söylüyorum adaletsizlik, zulüm ve korku üzerine kurulan bütün sistemler yok olmaya mahkumdur. Bu vesile ile bu ülkeyi ihtiraslarından daha fazla seven herkesi birkez daha demokrasiye sahip çıkmaya, hukukun üstünlüğünü korumaya, bilgi kirliliğini önlemeye, vicdanına kulak vermeye, fitne ve fesattan vazgeçmeye, ülkemizin kurumlarını yıpratmamaya ve her kurumu da şeffaf olmaya davet ediyorum.

GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK

Bu ülke hepimizin gidecek başka yerimizde yok. Biz aş iş ve ekmek kavgası vermek istiyoruz. Ülkemizi ve 70 milyonu zenginleştirmek istiyoruz. Bunun içinde güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi. Bu yüzden herkesin hesapsorabildiği ve hesap verebildiği birinci sınıf bir demokrasi istiyoruz. Birilerine imtiyaz sağlamak için değil herkes için özgürlüğü esas alan demokrasi istiyoruz.

MAKAMI, RÜTBESİ NE OLURSA OLSUN KİMSE DEMOKRASİ DIŞINA ÇIKAMAZ

Demokrasiye sahip çıkmanın yolu darbecileri cezalandırmak kadar hukukun üstünlüğünü korumak, kurumların ve kişilerin saygınlığını yıpratmamaktan geçer. Makamı rütbesi, görevi ismi aidiyeti ne olursa olsun hiç kimse demokrasinin ve hukukun dışına çıkamaz. Bu noktada hukukun üstünlüğüne ve yargıya olan inancımız tamdır.

Benim adımı bu fitneye karıştıranların hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Allah hepinize zihin açıklığı versin.

SORULAR

Taraf Gazetesi muhabiri Hisarcıklıoğlu'na 'Belge planları ve CD'ler elinize geçti bizde bunu Savcılığa teslim ettik. Bunların yayınlanmasının dışında bunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu iddia bizim iddiamız değil o CD'lerde bulunuyor?' sorusunu sordu;

Şu anda Türkiye'deki en demokratik olan kurumun içerisindeyiz. Eğer müsade ederseniz Odalar Birliği Başkanlığı'na nasıl seçildiğimi açıklayayım. Buraya gelebilmek için 1 milyon 300 bin kişi arasından seçilerek geliyoruz. Meslek komitesinden rakiplerinden 4 yıl sonra seni mecliste en iyi ben temsil ederim diyerek seçilip geliyorsun. O meclisten tekrar TOBB delegesi olarak 1500 delegesi tarafından da aday olarak gösterilerek geliyorsun. Biz kimsenin desteği ile bu göreve gelmiyoruz. Böyle bir kurum hangi eylemin içerisinde olabilir. Şimdi aynı gazetemizin diğer sayfasında 'Böyle kurulacak bir hükümetin başbakanı hangi işleri yapacaktır.

1 - Darbe planında AB'ye karşı çıkılıyor, özel üniversiteler kapatılıyor, özelleştirmelere hayır deniliyor ve yabancı sermayeye de karşı çıkıloyr.

Sayın Başbakan'dan Sayın Cumhurbaşkanları'mızla karış karış dünyayı geziyoruz yabancı sermayeyi Türkiye'ye getirelim ve Türkiye'nin işsizleri iş bulabilsin diye' sizce bu iddialar doğru olabilir mi?



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs