En Sıcak Konular

Yemen'le güvenlik işbirliği artıyormuş

22 Ocak 2010 12:47 tsi
Yemen'le güvenlik işbirliği artıyormuş ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ülkesinin Yemen ile kalkınma ve güvenlik alanındaki işbirliğini artıracağını söyledi.

Washington'da temaslarda bulunan Yemen Dışişleri Bakanı Abu Bekir El Kirbi ile Dışişleri Bakanlığında bir araya gelen Clinton, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin, Yemen hükümetinin Arap Yarımadası'ndaki El Kaide de dahil olmak üzere aşırılık yanlılarıyla mücadelesinde attığı adımlardan memnun olduğunu bildirdi.

Yemen'de giderek artan El Kaide tehdidiyle mücadele için ABD'nin bu ülkeyle güvenlik ve kalkınma alanındaki işbirliğini artıracağını ifade eden Clinton, "Yemen, El Kaide ve diğer aşırılık yanlısı gruplara karşı harekete geçmede arzu ve kapasitesini gösterdi ve ABD bunu takdir ediyor" dedi.

"Terörizmle mücadele çabalarında sonuçlar alıyoruz, ancak aynı sonuçları kalkınma konusunda da görmek istiyoruz" diyen Clinton, "ancak bu ülkeye yatırımların başarısının, Yemen'in, yönetim kapasitesinin geliştirilmesi, ekonomisinin reformdan geçirilmesi, insan haklarına saygı, yolsuzlukla mücadele ve iş dünyası için daha iyi ortam yaratılması için gerekli zor kararları alma yeteneğine bağlı olduğu" uyarısında bulundu.

Clinton, aşırılık yanlılarıyla mücadelenin sadece askeri yollarla yürütülemeyeceğini, Yemen'deki sorunların giderilmesinde etkin bir kalkınma stratejisine de ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

El Kirbi de ülkesinin terörle mücadeleye olan bağlılığını dile getirdi ve reformların devam edeceği mesajını verdi. Kalkınma ve reformlar için ülkesinin daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu kaydeden El Kirbi, Başkan Barack Obama ve ulusal güvenlik ekibine, "Yemen'in karşılaştığı zorlukları önceki yönetimlere göre daha iyi anladıkları" için takdirlerini dile getirdi.

Londra'da 27 Ocak'ta düzenlenecek bakanlar düzeyindeki bağışçılar konferansında, Yemen'e yönelik uluslararası desteğin harekete geçirilmesi ve Yemen'deki sorunlarla mücadelede hem bu ülke hem de müttefikleri tarafından nelerin yapılması gerektiğinin tanımlanması planlanıyor.

A.A.



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs