En Sıcak Konular

Bayrak indiren örgüt yandaşları binlerce lira ile birlikte yakalandı

22 Ocak 2010 12:44 tsi
İstanbul'da, bölücü terör örgütü üyelerine yönelik iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheli, adliyeye sevk edildi

Molotoflu korsan gösterileri organize ettikleri, vatandaşların araç ve iş yerlerine molotoflu ve taşlı saldırılarda bulundukları belirtilen kişilerin Başakşehir'de bir ilköğretim okulundaki Türk bayrağını gönderden indirdikleri ifade edildi. 
 
Polisin eş zamanlı baskınlarla gözaltına aldığı şüphelilerle birlikte 70 bin TL'nin üzerinde nakit para ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün eş güdümlü yürüttüğü çalışmalarda bölücü terör örgütü lehinde bir grubun İstanbul'daki terör olaylarına katıldıkları ve birçok korsan gösteride ve molotoflu saldırı olayında ön saflarda yer aldıkları belirlendi. Korsan gösterilere katıldığı belirlenen kişilerin adresleri belirlenerek operasyon yapan polis ilk etapta aralarında 18 yaşın altında kişilerin de bulunduğu 17 şüpheliyi yakaladı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin soruşturmasında olaylara karıştıkları belirlenen 3 kişinin daha bulunduğu ortaya çıkınca yeni bir operasyon daha yapıldı. Bu operasyonda da 3 kişi gözaltana alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen 20 kişi soruşturma kapsamında olan bütün korsan gösteri ve molotoflu saldırı olaylarından sorgulandı. Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ilginç bulgulara ulaşıldı. Bir tabanca ve mermilerin yanı sıra 167 karton çalıntı sigara ve 70 bin 50 TL nakit para ve örgütsel doküman ele geçirildi. Polis ekiplerinin tespitlerine göre ele geçirilen paranın eylemlere katılanlara verilmek üzere gasp, hırsızlık gibi olaylar kapsamında elde edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin katıldıkları eylemler de aydınlatıldı. 11 terör olayına karıştıkları belirlenen şüphelilerin en dikkat çeken olayının Başakşehir'deki bir okulun Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayını gerçekleştirdikleri belirtildi. 12 Aralık 2009 tarihinde gerçekleşen olayda önce okulun bulunduğu cadde trafiğe kapatılmış ve korsan gösteri düzenlenerek kamu aracına zarar verilmişti. Gösteri sırasında terör örgütü lehine slogan atılmıştı.

Aydınlatılan eylemler arasında Başakşehir ve Küçükçekmece'de meşaleli korsan gösteri ve terör örgütü lehine slogan atılması, 27 Aralık 2009 tarihinde Başakşehir'de molotoflu korsan gösteri düzenlenerek vatandaşlara ve kamuya ait araçların zarar görmesi, 3 Ocak 2010 tarihinde Gazismanpaşa'da yolun trafiğe kapatılarak molotoflu korsan gösteri yapılması ve terör örgütü lehine slogan atılması gibi olaylara katıldıkları belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 6'sının çocuk yaşta olmaları nedeniyle Çocuk Şubesi'nden adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. Gözaltındaki şüphelilerden 6'sı Üsküdar'daki Çocuk Şubesi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cihan



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs