En Sıcak Konular

Sıcak: Şener adres mi gösterdi hedef mi?

0 0 0000 00:00 tsi
Sıcak: Şener adres mi gösterdi hedef mi? Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Başbakan’ın seçimler hakkında koyduğu yasağı deldi.. Cumhurbaşkanı’nı da Başbakanı da erken seçimi de söyledi.. Arınç’la beraber parti içindeki en güçlü isim olan Şener böylece AKP tabanına Başbakanlık içi

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener bu hafta sonunda konuk olduğu bir “yerel” TV kanalında, Genel Başkan’ın yasaklarının hepsini deldi… Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına hiç karışmayan AKP’nin dışına çıkarak, “Tayyip bey Cumhurbaşkanı olursa, Abdullah Gül de Başbakan olur. Bundan sonra da yapılacak hiçbir seçim erken seçim olmaz” dedi.

AKP içindeki asıl çekişme konusu aslında Cumhurbaşkanlığı değil. Bu aşamadan sonra kimin Başbakan olacağı, daha doğrusu olamayacağı. Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkma ihtimali parti içindeki bir çok siyasetçi açısından aslında yükselme fırsatı.

Bunların başında da özellikle üç ismin geldiği sürpriz değil. Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener. Bu üç isim aynı zamanda parti içinde ciddi ağırlığa sahip siyasiler. Başbakanlık için adı en çok geçen, daha doğrusu Erdoğan’ın işaret ettiği kişi de Abdullah Gül.

Herkes onu işaret etmiyor ki!..

Ancak herkes bu işarete uyacak, en azından sindirecek değil. Şener, Arınç ve parti içinde bu iki ismi destekleyen milletvekilleri ile taban da bu ön-gösterimden memnun değil. Yine de Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde yerine Gül’ün “atama” ile geleceği kısa vadeli süreçte bir problem görülmüyor.

Genel seçimlerden sonra ise ilk AKP kongresi bu çatlağın ilk sarih işaretlerini verebilecek. Hele genel seçimlerden “eksilerek” çıkabilecek AKP tabanı ve vekilleri parti yeni bir kast inşa edebilirler.

Bu öngörü şimdilik “bekleyelim görelim” aşamasında. Zaten her iki kesimiin Erdoğan sonrası partinin oy/güç kaybetmeyeceğine ilişkin tekrar söylemleri bunun işareti. Çünkü bir an önce tek lider konumundaki Erdoğan’dan sıyrılmak gerekiyor.

Elbette bu iç muhalefet, hükümet etmedeki görüş farklılıklarından veya Erdoğan’a yönelik kriteklerden nemalanmıyor. Açıkca söylemek gerekiyor ki AKP içindeki başat isimlerin kişisel ve politik arzuları bu tetiği geriyor.

Siyasetin doğası buna normal buluyor. Nitekim en güçlü aday Abdullah Gül’ün de geçmişte liderliğe yönelik arzusunu ima ettiği bir çok söylemi bulunuyor. İşte Abdüllatif Şener’in, Gül’ü Başbakanlık’ta gören ve Erdoğan’ı “yukarı” gönderen açıklamalarının bir parçası da bu.

Şimdiden kendi tabanına ve AKP içinde Gül’ün liderliğini arzu etmeyen kesime adres ya da doğru bir ifadeyle hedef göstermek. Ancak bu örtülü konuşmaların ışığa kavuşması için önce milletvekili adaylarının ilan edilmesi gerekiyor. Ardından seçim, bakanlar kurulu ve kongre.
Neticede şimdiden öngörülen tüm gelişmeler yüzde yüz yaşansa bile, aynı derecede gelişmesi olası mümkün senaryo, AKP’nin seçimler sonrasi ilk kongrede sancılı anlar yaşayacağı.




Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,403 µs