En Sıcak Konular

Erdoğan'dan hodri meydan!

22 Ocak 2010 11:33 tsi
Erdoğan'dan hodri meydan! "Millet iradesine el uzatanlara karşı hukuku savunacağız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan tam gün yasasıyla ilgili olarak, "Şu anda klinik şefleri, bizim maaş kadar maaş alacaklar, belki daha fazla maaş alacaklar" dedi.

- Tam gün yasası yasalaştı. Bu sağlık sistemimiz adına bir devrimdir. Vatandaşlarımızla doktorlar arasındaki tüm mekanizmalar ortadan kaldırıyor. Buna ideolojinin deli gömleğini kimse giydirmesin. 

- Bana da kart verdiniz, beni de muayenenize çağırdınız. Ondan sonra da bana tekrar hastanenin adresini verdiniz.

- Ben damdan düşenim. Benim gibi bu bedeli ödemiş vatandaşım var. Biz onların sözcüsüyüz. Şimdi bu ortadan kalkıyor, niye rahatsız oluyorsunuz? Kimler buna sahip çıkıyor, ana muhalefet sahip çıkıyor? Milliyetçiyim diye geçinen MHP karşı çıkıyor. Şu anda klinik şefleri, bizim maaş kadar maaş alacaklar, belki daha fazla maaş alacaklar. Aklı selimi biz önemli bir ölçü olarak görüyorum.

- Yandaş medya muhalefetin yanında. Şu yapılan hizmetleri yazmak gibi bir dertleri yok. Bu dert yok. Yaptıkları tek şey var, olumsuzluk ne varsa onu buluyor yazıyor çiziyor gösteriyorlar. Niye? Çünkü hayatları olumsuzluk üzerine kurulu.

- Sayın Baykal, dün Menderes’e Özal’a karşı yüklendiği vazifeyi bugün de bize karşı yüklenmiş vaziyette. Çetelere başta kendi olmak üzere, milletvekilleriyle beraber avukatlık yaparak bu ülkeye nasıl bir hizmet sağlıyor? Millet için ülkemiz için projeniz planlarınız ne? Gelin bir de bunları anlatın. Bugün her ikisi de seçim türküsü tutturmuş, bestekarı yok, anonim.  Gereken cevabı verdim, yenilen pehlivan güreşe doymazmış dedim.

BUNLAR ÖDEMEYİ BİLMEZLER

- Birinci parti olmazsak genel başkanlığı bırakacağım dedim, siz de var mısınız dedim. Baykal çıkmış anketlerden bahsediyor.

- Siyaset tarihine, muhalefetteyken partisinin oy oranını düşüren parti başkanı olarak geçti. Lütfen şu 4 işlemi yeniden gözden geçir. Lütfen çarpım tablosunu gözden geçir. Bunlar ödemeyi bilmezler.

- Anayasa’mızda seçimlerin ne zaman yapılacağı belilidir.

VİZELERİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞTIK

- Rusya Federasyonu’yla da vizelerin kaldırılması çalışmalarını başlattık. Suriye Ürdün Libya Arnavutluk’un ardından, Lübnan’ı da vizeleri kaldırdığımız ülkelerin arasına ekledik. Asırlar önce oluşturulmuş dostluklar bugün yeniden hayat buluyor. İşte bu Ak Parti iktidarının dış politikadaki başarısının en açık ispatlarıdır. Türkiye büyük bir devlet. Güçlü bir devlet olarak tarih sahnesindeki haklı yerini alıyor. Türkiye çekinmeden korkmadan eğilmeden bükülmede Haiti’de insanlığı, Gazze’de vicdanı,  Afganistan’da huzuru,  Irak’ta istikrarı Avrupa’da Medeniyetler İttifakı, BM’de de küresel barışı savunuyor.

- Biz milletimizin derdine deva bulmak için yollara düştük. Bizi arayan Hakkari’nin yollarında bulur, Tekirdağ’ın yollarında bulur. Bizi bitmek tükenmek bilmeyen siyasi gerilimlerin içinde bulamazlar. Biz Elmadağ’da ölüm virajlarına neşter vuruyoruz, biz İstanbul’u kültürün başkenti yapıyoruz, okullar açıyoruz, konutlar üretiyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Biz Ankara’nın karanlık tünellerine girmedik, girmiyoruz girmeyeceğiz.

- Kendilerini TBMM’nin önünde görenler apaçık gaflet ve dalalet içinde olurlar. Bugün nasıl olsa benim elimde güç var, unutma yarın bu güç elinden gidebilir. Bu güç gittiği zaman halk nezdinde nasıl yargılanacaksın bunun hesabını yap. Bu hepimiz için geçerlidir.

- Merhum Özal’a suikast girişiminde bulundular. Birkaç dakika sonra yaralı halde kürsüye çıktı ve şu tarihi sözü söyledi:

- “Allah’ın verdiği başka ömrü, ondan başka alacak yoktur”

7 YILDIR DEMOKRASİYİ SAVUNDUK

- Biz de ona teslim olduk. Mesele budur. Haftalardan aynı nakaratı tekrar ediyorlar. Sivil faşizm diyorlar, tek adam özlemi diyorlar. Peki soruyorum. Nereden çıktı şimbi bu tartışma.

- Merhum Menderes’e, merhum Özal’a yürütülen bu kampanya şimdi niçin yeniden yapılıyor? Hangi senaryoyu yeniden canlandırmak istiyorsunuz? Biz 7 yıldır eğilip bükülmeden demokrasiyi, hakkı ve hukuku savunduk.

- Bahçeli çıkıyor kurduğu her cümlede hıyanet kelimesini kullanıyor. Ne hakkın var bu milleti rahatsız etmeye. Hükümete, askere ve polise en ağır cümlelerle hakaret etmeye ne hakkın var.

- Uzlaşmaysa senin niyetin yok. Başbakan senden randevu talep ediyor. Bir değil, iki değil, üç kere reddediyorsun. Ben senin ayağına gelecektim. Ama şimdi çıkıp hükümetin uzlaşmaya niyeti yok diyorsun.

-Biz geldiğimizde 10.7’ydi, 9’a kadar düşürdük. Bir taraftan doğumlar, iş artıyor. Ama bunlar hiçbir zaman geriye gitmeyecek diye bir şey yok. 13.9’a çıktı, şu anda 13. buna inaniyorum, buna güveniyorum.

- Tekel işçilerinin yaptığı iş neydi biliyor musunuz? Ankara’da toplanan grup içindekiler, bunların hepsi Tekel işçisi de değildir.

- Acıtasyon yapıyorlar, açız diyorlar. 2 yıldır, bunları çalışmadan maaşlarını ödeyerek o görevlerinde tuttuk. Çünkü şu andaki sendika başkanı, geldiler konuştuk, biz bu işi 6 ay daha takip edelim. 6 ay bitti, sonra bu ricalar, gruplar halinde İzmir’de değişik yerlerde, Tekel işçisi hanım kardeşlerimiz geldiler, bizi hep çiçeklerle ağırladılar.

- Üretim müretim yok, sadece depo var. Çalışma diye de bir şey yok. 3-5 tanesinde tütün iş

- Bunlara bu hallerinde maaşlarını ödedik. Milletimin bize emanet ettiği paradan biz bunları ödedik. Şimdi kalktılar bu senaryoyu uygulamaya koydular.

- Biz bu işçilerin ihbar tazminatlarını veriyoruz, kıdem tazminatlarını veriyoruz. Bir de 4C uygulaması var. Bu uygulamada da asgari ücret tabandı. Bunda da sendika başkanı, şunda bir iyileştirme yapalım diye bana geldiler ve bende bak bakanıma talimatı verdim, çalışmayı yapıyorlar. Bu hazırlık yapıldı, 750-850-950 gibi.

- Şimdi kopardıkları kıyamet ne? Tekel işçileri 4C istemiyor, diğer 4C’liler bu ülkenin vatandaşları değil mi? Biz iyi niyet gösterdik. Ama bu kardeşlerimiz muhalefet partilerin, marjinal örgütlerin istismarına alet oluyorlar. Hiçbir zaman semtine uğramadıkları başörtülüleri buluyorlar. Siz de mi Ak Parti’liydiniz diye soruyorlar. “Evet ama Ak Parti’ye oy vermeyeceğiz’ cevabı veriliyor. Eğer Ak Parti hükümeti, AK Partili olduğu halde bu kararı alıyorsa, demek ki adaleti yerine getiriyor. Karşılıksız para basmayı hırsızlık olarak görüyoruz.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMININ GECİKMESİ
 
Ocak ayı maaşlarını alamadılar diye nasıl kıyameti kopardılar. Burada benim halkımın kazandığı bir hak var, emekli maaşı. Şubat’ta ikisini birlikte vereceğiz.
 
Ne olur 1 ay sonra bunu alsa. Yetişmedi, yasal düzenlemeyi yapıyoruz. Benim burada emeklimin kaybı yok ki. Böyle yanlışlar olur mu? Dürüst olun adil olun. Medya’da bu değirmene su taşıyor. Ama kalkıpta emeklinin lehine aldığımız karardan bahseden yok. Ondan sonra Başbakan sert konuşuyor. Yok böyle bir şey. Dedim ya biz Asım’ın nesliyiz, “Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum” biz uysal koyun değiliz.

NEMALARI BİZ ÖDEDİK
 
13.5 katrilyon nema borçlarınızı kim ödedi? Muhalefettekiler paralarınızı ödediler mi? 13.5 katrilyon. Biz geldik bu paralarınızı takır takır ödedik. Konut edindirme yardımı dediler, paralarınızı kestiler? Kim ödedi? Biz ödedik, devam ediyoruz. Ey işçi kardeşim, ey memur kardeşim, bu Ak Parti’nin yaptıklarını nasıl görmezden gelirsin. Bizden öncekiler bunu yapmadılar, zulme ortak oldular. Senin hakkını geldik sana teslim ettik.
 
1 Mayıs. Bizim gösterdiğimiz yaklaşım ortada. İşçi kardeşlerimizin biz o gününü bayram olarak ilan ettik.

TEKEL İŞÇİLERİNE ÇAĞRI
 
Ben işçi kardeşlerime sesleniyorum. Muhalefetin oyununa gelmeyin, marjinal örgütlerin tuzağına düşmeyin. Devletin hazinesine sadece sizin değil 72 milyon vatandaşımızın her birinin hakkı var. Ülkenin şartlarını işsizleri düşünün. Siz de bir adım atın ve bu eylemleri lütfen sona erdirin. Şu anda çalışmayanı özel sektör tutar mı?
 
Ama devlette böyle bir şey var mı? Depolarda duruyorlar aydan aya maaş alıyorlar. Ayda 40 trilyon maaş ödüyor bu devlet.
 
Tekel işçilerine seslemiyorum, o yanınıza gelip gidenler sizi bizim sevdiğimiz kadar sevmiyorlar. Onların üzerinden siyasi rant çevirmeye çalışıyorlar. Bundan sonra da

SEN NEYİ DEVİRİYORSUN, AVUCUNU YALARSIN
 
Tek Gıda İş’in başkanı diyor ki, biz gerekirse hükümet deviririz. Lafa bak. Şimdi bu ifadeye ne denir. Bu mantıkta olan sendikacı bu ülkenin istikbalini düşünüyor mu?
 
Sen avucunu yalarsın, neyi deviriyorsun, neyi deviriyorsun. Bunlar ülkeyi kendilerinden ibaret zannediyorlar, bu Ak Parti 15 milyon seçmeninin oyunu alarak. Sen Ak Parti hükümetini devireceksin, senin kaç üyen var, neyle konuşuyorsun ve bizi bu kadar işçisine memuruna yakın olan Ak Parti hükümetini tehdit edeceksin. Önce haddini bil. Bizi söylemeyi düşünmediğimiz ifadeleri kullanmaya mecbur etmesinler.



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    415,556 µs