En Sıcak Konular

Ergenekon sanığını terleten fotoğraf

22 Ocak 2010 09:44 tsi
İkinci Ergenekon davasının 34. duruşmasında Aydınlık Dergisi hukuk danışmanı ve yazarı avukat Emcet Olcaytu'nun çapraz sorgusu yapıldı.

Gergin geçen sorguda Olcaytu, sorulan her soruya "İddianame eklerinden soru soramazsınız?" itirazında bulundu. İşçili Partili Olcaytu, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in "Danıştay davası sanığı Alparslan Arslan'ın ailesiyle çekilmiş, daha önce kamuoyuna çıkmamış özel fotoğraflar sizin bilgisayar hard diskinizde tespit edilmiş. Bunları nasıl elde ettiniz?" sorusuna ise cevap veremedi.

Savcı Pekgüzel, daha sonra 5 Ekim 2009'da Aydınlık dergisinde yayınlanan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'le ilgili "Ergenekon savcısının gizlenen 4 yılı" başlıklı haberi hatırlattı. Pekgüzel, "Savcının aleyhine bilgiler toplamanızın amacı ne?" diye sordu. Olcaytu, bu soruyu da cevapsız bıraktı. Aynı davanın sanığı Adil Serdar Saçan'a Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınacağı uyarısını gündeme getiren Pekgüzel'in "Daha önce davalık olduğunuz Saçan'la nasıl samimiyetiniz gelişti? Bunu açıklar mısınız?" sorusu üzerine ise Olcaytu, bu konunun dava dışı olduğu gerekçesiyle cevap vermeyeceğini söyledi. Pekgüzel, ardından "Daha önceki ifadenizde Şener Eruygur'u tanımadığınızı söylediniz. Ancak sizde Ulusal Birlik Platformu belgesi bulunmuş, başında da Şener Eruygur olduğu yazıyor. Bu durumu açıklar mısınız?" sorusunu yöneltti. Olcaytu, kendisinden Eruygur'un değil, kağıt parçasının çıktığını, bu durumun Eruygur'u tanıdığı anlamına gelmediğini savundu.

Savcı Nihat Taşkın'ın "Adil Serdar Saçan'la telefonda konuşmayarak yüz yüze buluşmayı kararlaştırıyorsunuz. Bunun sebebi ne?" sorusu da cevapsız kaldı. Bunun üzerine Taşkın, mahkeme başkanına dönerek şu tepkiyi gösterdi: "Sayın başkan, sanıklar ve avukatları savunmalarında her konuya değiniyor, soru sorarken iddianame eklerinden soruyor. Bize gelince itiraz ediliyor. Yasa hükmü savcıların doğrudan soru sormasına izin veriyor."

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, devamlı gergin davranan ve her soruya tepkili yaklaşan Olcaytu'ya, "Sorular sizi gerebilir. Ama bakın cevap verebiliyorsunuz. Kendinizi bu kadar germeyin." uyarısında bulundu.

zaman



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs