En Sıcak Konular

Olmert Mescid-i Aksa sözünü tutmadı

0 0 0000 00:00 tsi
Olmert Mescid-i Aksa sözünü tutmadı Türk heyetinin Mescid-i Aksa’da inceleme yapmasını kabul eden İsrail Başbakanı Olmert yan çizdi. Tepkiler nedeniyle Ankara’dan süre istedi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, sözünü tutmadı. 15 şubatta Türkiye’ye gelen Olmert’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine Mescid-i Aksa’daki hafriyat çalışmaları damgasını vurmuştu. Olmert kazı çalışmalarına ilişkin fotoğrafları Başbakan’a göstermiş ancak Erdoğan teknik bir heyeti incelemelerde bulunmak üzere İsrail’e göndermek istediğini söylemişti. Olmert de ‘olur’ demişti. Liderlerin kararına rağmen hala Türk heyeti bölgeye gidemedi. Kamuoyunun tepkisi üzerine İsrail, Ankara’dan süre istediği belirtildi.

Telaviv önce Ankara’ya ‘İsrail Büyükelçiniz Namık Tan başkanlığında bir heyet Mescid-i Aksa’da inceleme yapsın’ dedi. Ancak bu öneri Türkiye’den kabul görmedi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail yönetimine Başbakan Olmert’in sözünü hatırlattı. İsrail yönetimi, Ankara’dan tepkilerin yumuşayacağı bir tarihe kadar süre istedi. Bu arada Kudüs’e gidecek heyete başkanlık etmesi için tarihçi Topkapı Sarayı Müdürü İlber Ortaylı’nın ismi ön plana çıktı.

UNESCO da heyet gönderiyor

Merkezi Paris’te bulunan BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) da, Filistin ile İsrail arasında gerginliğe yol açan hafriyat çalışmalarını incelemek üzere Kudüs’e dört kişilik bir uzman heyeti gönderecek. Haremüşerif, UNESCO’nun dünya kültür mirasını koruma listesinde bulunuyor.

Star



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,486 µs