En Sıcak Konular

Çocuğunuzun kalbini doktorlardan koruyun!

0 0 0000 00:00 tsi
Çocuğunuzun kalbini doktorlardan koruyun! Hastalık "satan"ların yaydığı korkuyla, çocukların kolesterol hapı kullanmaları, ekokardiyografi testi yaptırmaları amaçlanıyor. Hele hele gazetelere genç yaşta yaşanan bir kalp krizi vakası yansımışsa, bu senaryo iyice taçlandırılıyor.

Geleneksel Osmanlı tıbbında veya Çin tıbbında doktorun başarısı hastalarının “hastalanmaması” ile ölçülürdü. Çünkü doktorların amacı hastalıkları önlemekti! Günümüzde, “modern tıp” insanların hastalanmasını önleyemediği gibi, adeta hastalıkları teşvik ediyor. En büyük marifeti olarak hastalıkları erken teşhis etmeyi gösteriyor.

Göz göre göre hidrojenize yağları yiyen, cipsleri, genetiği değiştirilmiş ürünleri yuvarlayan, hormonlara, rafine edilmiş besinlere garkolan insanlar diyabet, kanser, kalp hastalığı gibi hastalıklara aday... Bir de bunun üzerine büyük şehirlerde kirli havayı, her köşeden yayın yapan baz istasyonlarını, iş yerlerindeki, okuldaki stresi, hareketsizliği ekleyin...

Birbiri ardına açılan özel hastaneler, sağlık sigortaları veya ilaç şirketlerinin hiçbiri yaşamımızda küçücük değişiklikler yaparak sağlığımızı koruyabileceğimizi anlatmıyor. Ürkek fareler gibi mutlaka hastalanacağımız düşündürtülüyor. Her biri kendi başına tehlike saçan mamografilere, röntgenlere ve bir yığın testlere her sene abone olmamız öğütleniyor.

Yeni hedef kitle: Çocuklar

Sağlık sisteminin çarkları arasına katılmaya çalışılan son grup çocuklar. 19 yaşındaki Okan Karataş’ın kalp krizi sonucu ölmesi nedeniyle çocukların da potansiyel kalp hastaları arasında gösterilme süreci başladı.

Milliyet gazetesindeki söyleşisinde Acıbadem Bakırköy Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu “"Kolesterol ve kalp tetkikleri 7-8 yaşında başlamalı" diyor.

Doktorun kolesterol ile ilgili söyledikleri daha da vahim: “Çok küçük yaştaki çocuklarda çok yüksek değerlerde görülebiliyor. 4-5 yaşlarında bu sorun başlayabiliyor. Kolesterol seviyeleri 1000'lere kadar çıkabiliyor. Bu çocukların özellikle kolesterol düşürücü tedaviye tabi tutulmaları şart. Gerekirse ilaç kullanıyoruz.”

Her doktorun organı ayrı

Tıpta uzmanlaşma doktorların bir ölçüde hastalarına yabancılaşmalarına neden oldu. Doktorlar uzmanlık alanlarına göre insanları kalp, karaciğer, böbrek, beyin, mide olarak görmeye başladı.

Çocukların “kolesterol hapı” kullanması fikrini ortaya atan doktor, böylesine önemli bir konuda çocukların yanlış beslenmesinden, yarış atı gibi sınavdan sınava koşturularak zorlanmasından neden bahsetmez?

Üstelik, kolesterol haplarının yetişkinlerde dahi kullanılması tıp çevrelerinde ciddi biçimde sorgulanıyor. Uzun seneler boyunca kolesterol hapı kullanmanın olası bir kalp hastalığı riskini azaltmada belli belirsiz bir etkisi olduğu söyleniyor. Kendi başına bir tehlike olarak değil de, bir sinyal olarak görülmeye başlandı kolesterol. Yaşama biçimimizde bir şeylerin yanlış gittiğinin sinyali...



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,203 µs